În timp ce zeci de mii de timişoreni abonaţi la Colterm riscă să îngheţe de frig în case, primarul Dominic Fritz se mută în casă nouă: o vilă neconectată la sistemul centralizat de termoficare, aşa cum este locuinţa de pe blvd. General Ion Dragalina.

Muncitorii lucrează de zor la amenajarea vilei de peste 300.000 de euro

Vila care deţine o centrală proprie are o valoare de aproximativ 330.000 de euro, însă nu se ştie deocamdată exact dacă primarul Timişoarei a cumpărat sau a închiriat respectivul imobil, scriu jurnaliştii de la Ziua de Vest.

Sursa: Ziua de Vest

De câteva zile, la vila respectivă se lucrează de zor. Casa a fost deţinută, până acum, de un cetăţean italian, director al unei firme din Timişoara.

Până la acest moment, primarul Dominic Fritz sau consilierul său personal, Bogdan Marta, nu au comentat pe marginea acestui subiect, mai notează Ziua de Vest.

În tot acest timp, zeci de mii de persoane care locuiesc în Timişoare şi sunt abonate la societatea Colterm riscă să rămână fără căldură și fără apă caldă peste iarnă, E.On anunțând că pe 25 octombrie va opri livrările de gaz către compania locală de termoficare.

Ce găsim în declaraţiile de avere ale lui Dominic Fritz?

Potrivit primei sale declaraţii de avere, din noiembrie 2020, Dominic Fritz deţinea mai multe conturi bancare, atât în Germania, cât şi în România. În total, el avea strânşi puţin peste 19.000 de euro şi 1.000 de lei, precum şi acţiuni la diverse companii în valoare de circa 35.000 de euro.

La venituri, Fritz a menționat un salariu de 41.705 euro, de la Administrația Prezidențială Germană, pentru perioada ianuarie – septembrie 2019, dar și alți 8.748 de lei, proveniți din închirierea unui apartament. Cât despre datorii, acestea se ridicau la 87.000 de lei, fiind vorba despre mai multe împrumuturi din campania electorală.

Declaraţia de avere a edilului a fost apoi actualizată în luna iunie a acestui an. Dominic Fritz deţine acum în conturi în jur de 18.500 de euro şi 38.500 de lei. Datoriile au dispărut, probabil datorită banilor primiţi de la bugetul de stat după campania electorală. Totuşi, apare o nouă donație pentru campania electorală, una de 25.000 de lei, de la București.

Valoarea acţiunilor deţinute de primar a crescut, până la circa 40.000 de euro. Iar la venituri este trecută acum şi indemnizaţia de 28.052 de lei primită de la Primăria Timișoara pentru ultimele luni ale anului 2020.