Detalii de ultimă oră de la Australian Open. Jucătoarea australiană Ashleigh Barty, locul I WTA, bifează o nouă victorie după ce a a învins-o pe Danielle Collins din SUA, locul 30 WTA şi cap de serie numărul 27, scor 6-3, 7-6 (7/2) şi a câştigat în premieră turneul de grand slam Australian Open.

Barty s-a impus după un meci care a durat o oră şi 27 de minute. Odată cu noua victorie, australianca a câştigat al treilea grand slam din carieră, după ce s-a impus la Roland Garos, în 2019, şi la Wimbledon, în 2021.

În timpul turneului Australian Open, sportiva nu a pierdut niciun set și a devenit astfel prima sportivă din Australia care câştigă acest grand slam din 1978, de la Christine O’Neill. Trebuie menționat faptul că Collins s-a aflat pentru prima oară într-o finală de grand slam.

Referitor la premiile oferite, câştigătoarea trofeului Australian Open va primi un premiu de 2,875 de milioane de dolari australieni (1,82 de milioane de euro) şi 2.000 de puncte WTA. De cealaltă parte, jucătoarea Danielle Collins care a fost învnisă va primi un premiu de 1,575 de milioane de dolari australieni, adică 996.500 de euro şi 1.300 de puncte WTA.

 

Simona Halep, mesaj pentru Ashleigh Barty

Deși Simona Halep s-a oprit în optimi la Australian Open, aceasta a ținut să o felicite pe Ashleigh Barty după ce lidera mondială, favorită a fanilor și prietenă a româncei, a câștigat titlul de la Australian Open.

Într-o postare pe Instagram, constănțeanca s-a arătat uimită de performanța ei, adăugând că se bucură pentru victoria sa. “Felicitări, prietena mea! Uimitoare performanță! Sunt atât de fericită pentru tine”, a scris Halep pe Instagram.​

Deși Ashleigh Barty a reușit să plece acasă cu marele trofeu, pentru Simona Halep lucrurile nu au mers atât de bine. Sportiva nu și-a putut apăra punctele câștigate la ediția de anul trecut de la Australian Open, în contextul în care a ajuns până în sferturi în 2021, iar acest lucru se traduce printr-o cădere în clasamentul WTA.

Astfel, având 2117 puncte, Simona Halep se află pe locul 23, înregistrând o coborâre de opt locuri în ierarhia mondială. Sportiva a părăsit Grand Slamul de la Melbourne în faza optimilor, când a fost învinsă de Alize Cornet (6-4, 3-6, 6-4) după un meci epuizant de două ore și 33 de minute.