Miercuri, Simona Halep s-a întors în România, după Australian Open. Printre altele, sportiva a vorbit şi despre scandalul în care a fost implicat Novak Djokovic.

Simona Halep susține că tenisul nu avea nevoie de un astfel de conflict. Totodată, ea a subliniat faptul că nu s-a implicat prea mult în acest scandal, în contextul în care nu este de acord cu astfel de lucruri și se afla în turneu.

Sportiva a mai adăugat că ea s-a vaccinat anti-covid și susține vaccinarea, menționând că atunci când există niște reguli, le respectă pe toate.

„Cred că tenisul nu avea nevoie de aşa ceva, din punctul meu de vedere, nici nu am fost prea mult implicată, eram în timpul turneului şi chiar nu-mi plac astfel de lucruri. Eu m-am vaccinat, aşa că sunt pro această treabă şi consider că atunci când sunt reguli şi specialiştii spun că aşa trebuie să facem ca să ne protejăm, îi ascult”, a declarat ea.

Amintim faptul că reacția Simonei Halep vine după ce sârbul Novak Djokovic a fost protagonistul unei imens scandal la Australian Open, în această lună.

Mai exact, tenismenul, care nu este de acord cu vaccinarea anti-covid, a fost nevoit să părăsească Australia, la 16 ianuarie, cu o zi înaintea începerii grand slam-ului, după ce apelul său la decizia de anulare a vizei de intrare în ţară a fost respins de un tribunal din Melbourne.

Reacția lui Novak Djokovic după decizia din Australia

Curtea Federală a fost de acord cu opinia ministrului Imigrării, conform căreia Novak Djokovic reprezintă un pericol pentru sănătatea publică, deoarece nu este vaccinat. Sportivul s-a arătat extrem de dezamăgit de deciza Curții.

„Sunt extrem de dezamăgit de decizia Curții de a-mi respinge cererea de revizuire a deciziei ministrului de a-mi anula viza, ceea ce înseamnă că nu pot rămâne în Australia și nu pot participa la Australian Open”, a fost prima reacție oferită de Novak Djokovic.

Totodată, după decizia judecătorilor, el a subliniat că va respecta hotărârea luată de judecătorii Curții Federale și va colabora cu autoritățile competente pentru a părăsi Australia.

Trebuie menționat faptul că cazul Djokovic a fost intens mediatizat și a căpătat amplitudine din perspectiva implicațiilor sale politice și sociale. Pe lângă latura sportivă, în Australia, dar și în Serbia, au loc alegeri în acest an, iar guvernele celor două state au încercat să se poziționeze electoral.