Vești groaznice despre vreme. ANM a spus ce va urma. Frigul și ploile lovesc România

ANM a venit cu prognoza meteo pentru ziua de astăzi, 6 octombrie. România va fi lovită de un val. de frig. În plus, sunt așteptate ploile. Mai exact, miercuri, vremea se va răci față de ziua precedentă. Va ploua local în Banat, pe arii restrânse în Crișana, Dobrogea și Oltenia şi izolat în rest. În Bucureşti, vremea se menţine răcoroasă. Temperatura maximă va fi de 17…18 grade.

În timpul nopții, cerul va fi temporar noros în sud-est și la munte și mai mult senin în rest. Izolat și trecător, pe litoral, va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în sudul Banatului, unde vor fi rafale de 60…70 km/h, local și temporar în nordul și centrul țării, iar la începutul nopții și pe litoral și în zona înaltă de munte. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 1 și 13 grade, mai scăzute, spre -3 grade, în estul Transilvaniei, unde vor fi condiții de brumă. Izolat, se va semnala ceață.

În București, cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de 5…7 grade.

Vești groaznice despre vreme. Prognoza meteo ANM pentru București

Cerul va avea înnorări, mai accentuate în estul, vestul și sudul țării, iar seara și noaptea și în zona de munte. Va ploua local în Banat, pe arii restrânse în Crișana, Dobrogea și Oltenia și doar izolat, mai ales la munte, în restul teritoriului. Vântul va sufla moderat și cu intensificări în majoritatea regiunilor, dar cu precădere în Banat, Dobrogea, nordul Moldovei și zona înaltă de munte, unde vor fi rafale, în general, de 60…75 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 și 21 de grade, cu cele mai ridicate valori în nord-vest, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 4 și 12 grade.

În București, Vremea se va menține răcoroasă. Cerul va avea înnorări, mai accentuate după-amiaza și noaptea, iar vântul va sufla în general moderat, trecător cu rafale în jurul a 40 km/h. Temperatura maximă va fi de 17…18 grade, iar cea minimă de 8…9 grade, potrivit ANM.

Vești groaznice despre vreme. Prognoza meteo ANM pentru ziua de mâine

Și joi, vremea va continua să se răcească. Ea va fi deosebit de rece pentru această dată în sudul și, local, în estul și centrul țării. Cerul va fi variabil în nordul, nord-vestul și, parțial, centrul teritoriului și mai mult noros în rest. Va ploua local în Banat și Oltenia, pe arii mai restrânse în Dobrogea și la munte și doar izolat în celelalte regiuni. În zona de munte, la altitudini de peste 1600 – 1700 m, vor fi precipitații mixte.

Vântul va sufla moderat și cu intensificări în mjoritatea regiunilor, dar mai ales în sudul Banatului, unde vor fi rafale de 70…90 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 și 19 grade, cu cele mai ridicate valori în Crișana, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 1 și 10 grade. Izolat în nord și centru, dimineața vor fi condiții de ceață, iar noaptea și de brumă.

În Capitală, vremea se va răci. Cerul va fi mai mult noros, dar condițiile de ploaie slabă, trecătoare, vor fi reduse. Vântul va sufla moderat, cu intensificări mai ales în a doua parte a zilei și noaptea. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 15 grade, iar cea minimă va fi de 6…8 grade.

Vești groaznice despre vreme. ANM a spus ce va urma. Frigul și ploile lovesc România

Vineri, vremea va deveni deosebit de rece pentru această dată, cu precădere în regiunile extracarpatice și va fi în general închisă. Va ploua pe arii extinse în jumătatea de sud a țării și local, mai ales noaptea, în rest. La munte, în general la altitudini de peste 1500 m, precipitațiile vor fi predominant sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla în general moderat și cu intensificări în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele sudice și în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 și 16 grade, cu cele mai scăzute valori în zonele deluroase și cele mai ridicate în nord-vest, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 1 și 11 grade.

în Capitală, vremea va deveni deosebit de rece pentru această dată și va fi în general închisă. Temporar, mai ales spre seară și noaptea, va ploua. Vântul va sufla moderat, cu intensificări îndeosebi în cursul zilei. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 12 grade, iar cea minimă va fi de 6…8 grade.

Vești groaznice despre vreme. ANM a spus ce va urma. Frigul și ploile lovesc România