Facebook lansează un nou program care permite utilizatorilor să câștige bani din sondaje de opinie. Începând de astăzi, oamenii din SUA care au peste 18 ani pot descărca Viewpoints și pot participa la un sondaje. Gigantul a implementat această nouă aplicație ca să învețe să „limiteze impactul negativ al social media și să îmbunătățească beneficiile”.

Aplicație include și completarea sarcinilor online în numele Facebook sau încercarea de noi aplicații sau dispozitive înainte de lansare, astfel încât Facebook să le poată perfecționa.

Sondajul de opinie va dura aproximativ 15 minute în urma căruia utilizatorii vor obține 1000 de puncte, ceea ce se traduce într-o recompensă de 5 dolari plătită prin PayPal. Plățile pot dura până la 10 zile pentru procesare, iar punctele expiră după 5 ani.

Facebook nu va posta sau publica niciun fel de informații pe care le furnizați prin intermediul aplicației. De asemenea, compania susține că va folosi doar datele colectate intern și nu le va vinde. Facebook Viewpoints este disponibil pe iOS și Android, iar compania intenționează să deschidă aplicația în mai multe țări anul viitor.