„Elevii din București au acces gratuit la tratamente stomatologice executate la cele mai moderne standarde. În ultimii trei ani, Primăria Capitalei, prin ASSMB, a finanțat cu 2,1 milioane de euro (peste 10 milioane de lei) dotările necesare pentru medicina școlară. Astfel, în prezent, jumătate din cabinetele stomatologice din București au unituri noi, iar în majoritatea cabinetelor aparatura nu este mai veche de 10 ani. Investițiile continuă, de aceea facem apel la școlile care încă nu au intrat în program să identifice spațiile necesare pentru ca și elevii lor să poată beneficia în mod gratuit de condiții de tratament stomatologic similare cu cele din mediul privat”, a spus Gabriela Firea, conform unui comunicat transmis de Primăria Capitalei.

 

„Mulțumirea lor este principalul nostru obiectiv, la fel ca în orice alt domeniu în care investim pentru a crește cât mai mult calitatea serviciilor publice. Dorim ca bucureștenii să recapete încrederea în capacitatea și dăruirea oamenilor care profesează în sectorul public, pe care le susțin constant prin modernizarea dotărilor și a condițiilor de muncă.

Deja am făcut dovada, în cabinetele în care am investit, că și specialiștii pot acorda servicii medicale de o calitate net superioară atunci când au la dispoziție un mediu de lucru performant ”, mai susține primarul general al Capitalei.

Edilul mai susține că, acolo unde investițiile au fost finalizate, copiii și părinții au fost extrem de mulțumiți că se poate realiza performanță medicală și la stat, potrivit dcnews.ro.

 

74 de unitari noi pentru cabinetele stomatologice

 

În total, în perioada 2017 – 2019, pentru cabinetele stomatologice au fost achiziţionate 74 de unituri noi, în valoare de 3,1 milioane de lei (700.000 de euro) şi sterilizatoare în valoare de 863.725 de lei (190.000 de euro).

Potrivit PMB, cabinetele din unităţile şcolare au fost dotate cu aparatură medicală nouă, medicamente, dezinfectanţi, consumabile pentru sterilizare, materiale sanitare, materiale de curăţenie, consumabile, etc.