Așadar, cazul Simonei Halep este similar unui alt caz de dopaj în tenis, în care a fost implicată americanca Varvara Lepchenko. Scoasă din tenis din 2021, pentru consum de modafinil, Lepchenko și-a aflat sentința abia în februarie 2023, amintește Adevarul.

Sportiva a fost suspendată inițial pentru 4 ani

Inițial, sportiva a fost suspendată pentru 4 ani, după care a reușit să demonstreze, cu probe acceptate de WADA, că substanța interzisă a ajuns în organismul ei, în mod neintenționat.

Pastilele luate de aceasta au fost analizate de laboratorul WADA, care a confirmat prezența substanței interzise, fără ca acest lucru să apară pe informațiile de pe ambalaj.

Lepchenko a primit o suspendare redusă

Chiar și așa, Lepchenko a primit o suspendare redusă de 21 de luni. Totuși, sentința a venit după o dură luptă prin tribunale, care a durat 11 luni. Astfel, Lepchenko are dreptul de a juca tenis abia din această lună, după ce a fost trasă pe linie moartă de pe 5 august 2021, amintește sursa menționată.

În cazul în care același mecanism, cu suspendarea de 21 de luni, s-ar aplica și pentru Simona Halep, atunci deznodământul va fi dramatic.  Ar însemna că fanii o vor vedea pe campioană înapoi pe teren, într-un turneu WTA, abia în aprilie 2024.

La momentul respectiv, sportiva din România va avea 32 de ani și jumătate.

Simona Halep nu pare deloc îngenuncheată de toate loviturile pe care le primește

Acuzată că datele din pașaportul său biologic ar conține modificări relevante pentru specialiștii antidoping, Halep a reacționat susținând că trei specialiști de renume internațional i-au verificat analizele și au dat verdictul că testele oferite de-a lungul timpului nu ar conține nimic suspect.

Pașaportul biologic al sportivului a fost lansat de către Agenția Mondială AntiDoping (WADA) în 2009. Scopul său este de a monitoriza profilul biologic al unui sportiv pentru a detecta eventualele modificări suspecte și care ar oferi elemente care să suțină utilizarea unor substanțelor interzise.

Halep are, acum, parte și de contestări venite din partea fanilor Serenei Williams, care cer să i se retragă româncei titlul de la Wimbledon câștigat în fața americancei în 2019.

În acest sens, aceștia au lansat și o petiție online. În finala de la Wimbledon 2019, Simona Halep a învins-o pe Serena Williams cu scorul 6-2, 6-2. La aproape două zile de la cerința fanilor Serenei Williams, Simona Halep a luat decizia de a-și schimba fotografia profilului de Instagram. Acum, sportiva are la profil o fotografie chiar de la una dintre participările sale la turneul de la All England Club.