Simona Halep este atacată din toate părțile însă se pare că știe să încaseze loviturile. Acuzată că datele din pașaportul său biologic ar conține modificări relevante pentru specialiștii antidoping, Halep a reacționat susținând că trei specialiști de renume internațional i-au verificat analizele și au dat verdictul că testele oferite de-a lungul timpului nu ar conține nimic suspect.

Pașaportul biologic al sportivului a fost lansat de către Agenția Mondială AntiDoping (WADA) în 2009. Scopul său este de a monitoriza profilul biologic al unui sportiv pentru a detecta eventualele modificări suspecte și care ar oferi elemente care să suțină utilizarea unor substanțelor interzise.

Și-a pus fotografie de la Wimbledon pe Instagram

Halep are, acum, parte și de contestări venite din partea fanilor Serenei Williams, care cer să i se retragă româncei titlul de la Wimbledon câștigat în fața americancei în 2019.

În acest sens, aceștia au lansat și o petiție online. În finala de la Wimbledon 2019, Simona Halep a învins-o pe Serena Williams cu scorul 6-2, 6-2.

La aproape două zile de la cerința fanilor Serenei Williams, Simona Halep a luat decizia de a-și schimba fotografia profilului de Instagram (foto).

Acum, sportiva are la profil o fotografie chiar de la una dintre participările sale la turneul de la All England Club.

Simona Halep a fost suspendată provizoriu din octombrie 2022, ca urmare a testării pozitive pentru substanţa interzisă Roxadustat la US Open în august anul trecut”, se arată într-un comunicat postat de ITIA pe site-ul oficial.

„Trăiesc cel mai rău coșmar”

Românca a reacționat și după cea de-a doua acuzație care i se aduce în privința regulilor antidoping.

„De pe 7 octombrie, de când am fost acuzată de ITIA în urma unei suspiciuni de dopaj, trăiesc cel mai rău coșmar din viața mea.

Nu doar că numele meu a fost pătat în cel mai rău mod posibil, dar sunt supusă unei dorințe constante din partea ITIA de a-mi dovedi vinovăția, dintr-un motiv pe care nu îl înțeleg, câtă vreme nici măcar nu m-am gândit vreodată să folosesc vreo substanță interzisă.

Am încercat de două ori să obțin oportunitatea de a fi judecată de o comisie independentă, iar ITIA a găsit constant motive de a amâna.

Acum, că am stabilit clar că am fost victima unei contaminări, au venit cu o așa-zisă evoluție anormală a sângelui meu. Trei experți de renume mi-au studiat analizele și au fost extrem de clari că sângele meu este total normal.

Mă simt neajutorată în fața unei hărțuiri și a unei dorințe din partea ITIA de a dovedi că sunt vinovată de ceva ce nu am făcut niciodată. Încă o dată spun, toată viața mea am fost împotriva oricărui fel de a trișa. Nu reprezintă valorile mele.

Am încredere deplină în justiție și aștept cu nerăbdare să pot, în sfârșit, să îmi prezint argumentele la audierea din mai, programată după mai multe întârzieri din partea ITIA.

Sprijinul celor dragi, al lumii tenisului și al fanilor mei mi-a oferit curajul de a continua să mă antrenez în fiecare zi și să lupt pentru adevăr. Nu vă pot mulțumi îndeajuns pentru asta. Cu dragoste, Simona”, a fost mesajul româncei.