Vestea momentului despre pensii. E o surpriză uriașă pentru milioane de români

Fostul premier a precizat că joi, 25 martie, a avut o discuție cu reprezentanţii administratorilor Pilonului 2 de pensii pe tema evoluțiilor sistemului privat de pensii din România.

“Am discutat astăzi la Parlament cu reprezentanţii administratorilor Pilonului 2 de pensii despre ultimele evoluţii ale sistemului privat de pensii din România şi despre nevoile de reglementare din domeniu.”, notează Ludovic Orban.

Activele au crescut în ciuda pandemiei de coronavirus

El a mai precizat că, anul trecut, sistemul privat de pensii din România a înregistrat o evoluție pozitivă. Potrivit șefului liberalilor, activele sistemului privat de pensii au crescut la peste 15 miliarde de euro. În același timp, randamentul mediu al contribuțiilor a crescut cu aproape 6,2 procente.

”După abrogarea prevederilor nocive pentru Pilonul 2 de pensii private din OUG 114/2018, realizată de Guvernul liberal încă de la începutul anului trecut, prin OUG 1/2020, în ciuda contextului economic dificil provocat de criza sanitară, sistemul privat de pensii din România a înregistrat o evoluţie pozitivă în 2020, cu o valoare a activelor în creştere la peste 15 miliarde euro şi cu un randament mediu al contribuţiilor de circa 6,2%”, a scris Orban, pe Facebook.

Este nevoie de stabilitate legislativă

Fostul premier a mai notat că, în continuare, este nevoie de stabilitate legislativă în ceea ce priveşte cadrul de reglementare a sistemului de pensii private, susținând că este nevoie de adoptarea Legii de aprobare a Ordonanţei de Urgenţă 1/2020.

“Susţinem adoptarea rapidă în Parlament a Legii de aprobare a Ordonanţei de Urgenţă 1/2020 care a salvat Pilonul 2 de pensii de la naţionalizarea prin falimentarea administratorilor de pensii private, pregătită de PSD prin OUG 114/2018”, a adăugat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea