Marţi seara, invitatul emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai” a fost preşedintele Camerei Deputaţilor şi al PNL, Ludovic Orban.

Fostul premier al României a fost supus tirului de întrebări sensibile de către realizatoarea Denise Rifai, iar Orban a vorbit deschis atât despre viața personală, trăiri și întâmplări care i-au marcat existența, cât și despre viața politică și încercările profesionale de-a lungul carierei sale.

„Nu vorbesc prea des despre soția mea pentru că nu și-a dorit niciodată publicitate”

De obicei o persoană discretă în ceea ce privește viața sa personală, Ludovic Orban a vorbit în cadrul interviului maraton de aseară, de la Kanal D, despre soția sa și sprijinul total pe care i l-a oferit aceasta, chiar și în cele mai dificile momente.

“Un lucru evident nu trebuie repetat de foarte multe ori. Suntem de o lungă perioda împreună; până să luăm decizia de a ne căsători, am stat împreună mai mult de 6 ani. Nu vorbesc prea des despre soția mea pentru că nu și-a dorit niciodată publicitate, a preferat să nu fie în atenția opiniei publice, este o persoană foarte discretă.

Deși mă sprijină în cariera politică, de multe ori în momentele în care am avut nevoie de acest sprijin, a venit necondiţionat și imediat, chiar dacă viața politică – așa cum am considerat eu că trebuie făcută politica – a dus la multe sacrificii pe care le-a făcut soția mea, pentru care îi mulțumesc.

A fost alături de mine și în cele mai grele momente, pentru că în viață nu ai numai succese… A reprezentat cel mai puternic sprijin pe care l-am avut”, a spus Ludovic Orban.

„Prima dată când ne-am dus în vacanță singuri a trebuit să muncim pe perioada verii o lună”

Politicianul i-a povestit Denisei Rifai şi despre anii copilăriei și a conturat portretul mamei sale, mărturisind totodată că aceasta este cel mai mare susținător al său. Orban spune că nici el, nici fratele său, Leonard, fost comisar european pentru multilingvism şi fost ministru al Afacerilor Europene, nu au fost răsfăţaţi ai sorţii.

“Mama a avut grijă de noi, de multe ori în cele mai mici detalii. Grija asta se manifesta prin foarte multe… Mi-a oferit de multe ori sporul de voință de care aveam nevoie; au fost momente în liceu, în facultate, când voința mamei și faptul că a pus permanent presiune pe mine m-au făcut să trec de momente de cumpănă, critice.

Chiar educația pe care am primit-o de la mama mă marchează și m-a făcut așa cum sunt; să prețuiesc fiecare lucru pe care îl câștig, oricât de mic. Nu am fost un răsfățat al sorții, nici eu, nici Leonard, prima pereche de blugi ne-am cumpărat-o târziu de tot, prima dată când ne-am dus în vacanță singuri a trebuit să muncim pe perioada verii o lună că să putem merge…”, a mărturisit fostul şef al Guvernului.

Pasiunea lui Ludovic Orban pentru muzică

Ludovic Orban a mai mărturisit că și-ar fi dorit o carieră în muzică, mărturisind că a împletitit, pentru o perioadă, pasiunea pentru muzică cu studiul, însă a renunțat subit la a îmbrățișa această cale.

“Nu am avut o aplecare spre muzică, am luat decizia să învăț să cânt la chitară. (…) La liceul sportiv, în clasele V-VIII, profesorul Sebesan, care era și de muzică, și de sport, m-a îndrumat spre carieră asta muzicală…

N-am învățat decât la Școală Populară de Artă, însă nu prea mi-a plăcut pentru că aveam un profesor care îmi dădea cu o nuielușa peste degete atunci când greșeam acordul, și nu am stat foarte mult acolo. După aceea am devenit autodidact”, a mai povestit Ludovic Orban.