Scriitorul Radu Paraschivescu a spus că Simona Halep a câștigat simpatia românilor în ceea ce privește scandalul de dopaj și felul în care ITIA gestionează procesul. Cu toate acestea, simpatia se poate transforma foarte ușor în ostilitate dacă tenismena va primi un verdict nefavorabil, crede el.

Simona Halep, compromisă ca jucătoare de tenis

„Când învinge este Simona, când pierde este Halep”, a spus Radu Paraschivescu. În opinia sa, Simona Halep este o jucătoare compromisă, atât din cauza suspiciunilor de dopaj, cât și din cauza îndelungatei absențe din circuitul WTA.

„Lucrurile vor arăta tot prost, indiferent dacă suspendarea va fi drastică sau cu duhul blândeții, să spunem. Simona Halep pare compromisă, ca jucătoare de tenis.

În primul rând, pentru că târăște după ea o ghiulea a suspiciunilor, ea făcând aproape tot ce se putea pentru a-și demonstra nevinovăția.

În al doilea rând, pentru că ea nu mai are tonus de competiție. Nu a mai jucat de atâtea luni, iar la 31 de ani, când ești oprită să joci 7-8 luni, asta este inevitabil, în eventuala reluare a activității.

Roxadustatul ăsta al Simonei Halep și Meldoniumul Mariei Sharapova sunt lucruri pe care nu le poți contesta, după cum nu poți contesta că organismul uman se comportă imprevizibil. Nu înseamnă obligatoriu că, dacă a apărut ceva în acest pașaport biologic, implicit e dopată.

Înseamnă că poate organismul tău a reacționat straniu la cine știe ce. Asta e părerea unui ageamiu în ale medicinei”, a afirmat scriitorul Radu Paraschivescu în cadrul emisiunii radio Morning Glory.

Constănțeanca este dur criticată și de unii români

În prezent, Simona Halep se bucură de susținerea fanilor ei, dar are parte și de critici aspre din partea românilor. Cu ceva timp în urmă, Andrei Nourescu, jurnalist familiarizat cu circuitul WTA, a vorbit despre acuzațiile de dopaj care i-au fost aduse Simonei Halep, mărturisind că nu înțelege de ce jucătoarea de tenis are parte de atât de multă susținerea din partea românilor.

Potrivit spuselor sale, afirmațiile potrivit cărora Roxadustat a ajuns în organismul ei prin alimente sunt false pentru că substanța respectivă se ia pe cale injectabilă.

„Știi ce nu înțeleg și îmi pare rău? Nu înțeleg de ce într-un caz de dopaj cum e al Simonei Halep, toată lumea o apără până în pânzele albe și nu concepe nici măcar 1% ca totuși să se fi dopat, deși analizele asta spun! În schimb, la un Lucian Bute sau la Loredana Toma… N-am auzit pe nimeni să o apere pe Loredana Toma așa! De ce? Sau pe Lucian Bute! Și să sară: ‘Nu, domne, cum să fie posibil așa ceva?’.

Toată lumea e convinsă că Simona n-ar face așa ceva, dar Lucian Bute de ce ar face, de exemplu? Adică de ce despre un sportiv poți considera că e în stare de așa ceva, despre altul nu? Mi se pare o punere așa prea sus pe un piedestal, fără a avea ceva concret, știi?

Eu sunt un om foarte pragmatic și oricât de dragă mi-ar fi Simona Halep, fără să nu-i recunosc performanțele uriașe la care a ajuns, până una-alta, eșantionul ei de urină asta spune, că organismul ei conținea Roxadustat! Care substanță, oricât ar încerca alții să ne spună fel și fel de povești, nu se găsește nici în cafea, nici în mușchi de vită, nici în papanași! Nici nu ți-o putea turna cineva ca un praf.

Este o substanță din cea mai gravă categorie de dopaj. Se ia pe cale injectabilă, nu ajunge întâmplător în organism. Aaaa, ok, că ai luat alte substanțe care conțineau aia, le-ai luat”, a declarat Andrei Nourescu în cadrul podcastului „UN PODCAST” de pe canalul de Youtube cu același nume.