Simona Halep a primit cea mai proastă veste imediat după Australian Open, acolo unde s-a oprit în sferturile de finală. Simona Halep a fost învinsă de marea ei rivală, Serena Williams, în două seturi.

Simona Halep a pierdut locul secund

Simona Halep a pierdut locul 2 WTA. Totul a fost făcut public chiar astăzi. Meciul pierdut în sferturi cu Serena Williams, 6-3, 6-3, după o partidă care a durat 1 oră și 21 de minute a cântărit serios în stabilirea noului clasament.

Înainte de Australian Open 2021, Simona Halep era numărul doi mondial.

Naomi Osaka i-a luat faţa lui Halep

Japoneza Naomi Osaka i-a luat faţa Simonei Halep. Locul doi în clasamentul mondial este ocupat acum de jucătoarea japoneză Naomi Osaka, câștigătoarea turneului Australian Open.

Naomi Osaka a câştigat pentru a doua oară în cariera sa turneul Australian Open, învingând-o cu 6-4, 6-3 pe americanca Jennfer Brady, după o oră şi 17 minute de joc, în finala disputată la Melbourne.

În vârstă de 23 ani, Naomi Osaka şi-a trecut cu această ocazie în palmares al patrulea titlu de Mare Şlem, după cele de la US Open 2018 şi 2020 şi Australian Open 2019.

Topul feminin mondial al tenisului este dominat, în continuare, de australianca Ashleigh Barty care continuă să fie în fruntea clasamentului WTA, la o distanţă mare de urmăritoare, conform wtatennis.com.