Într-un interviu acordat la Realitatea PLUS, Valentin Ștefan, directorul Poștei Române anunță că toți pensionarii vor avea pensiile în datele stabilite, nu vor exista întârzieri, în ciuda zvonurilor vehiculate în ultimele săptămâni.

Totodată, el a precizat că nu înțelege toate aceste zvonuri, în contextul în care, la Poșta Română totul este în grafic. Directorul Poștei Române a mai precizat că la instituția pe care o conduce se primește 50% din suma necesară pentru distribuirea de pensii din aproximativ 4 miliarde de lei, iar procedura este normală.

Acesta a mai adăugat că pensionarii vor avea pensiile pe data de 2 decembrie, în contextul în care banii au ajuns la Poșta Română cu 4 zile înante, așa cum este normal.

„Nu știu ce se vehiculează în spațiul public, dar din punctul de vedere al Poștei Române, procesul de distribuire al pensiilor este în grafic. Nimeni nu trebuie să își facă griji.  Mobilizarea e în parametri normali, poștașii sunt oameni responsabili și serioși. Banii și documentația necesară pensiilor au ajuns cum trebuie, cu 3-4 zile înainte de prima zi de distribuire.

Când vor intra pensiile pe card

Noi primim 50% din suma necesară pentru distribuirea de pensii din aproximativ 4 miliarde de lei. E o procedura normală, așa-i primim tot timpul.  Noi lucrăm și luni, ne asigurăm că banii vor ajunge și cash în oficiile poștale astfel încât pe 2 decembrie va fi prima zi de distribuție a pensiilor”, a declarat directorul Poștei, la Realitatea PLUS.

De menționat este faptul că precizările acestuia vin în contextul în care încă de săptămâna trecută, Raluca Turcan anunța că există o posibilitate ca pensiile să întârzie undeva la două zile în contextul zilelor libere de la stat.

”Dacă nu se face în data de 26, ținând cont că urmează câteva zile libere în care instituțiile statului nu lucrează, este posibil să existe întârzieri. Probabil de 1-2 zile”, a declarat Raluca Turcan, ministrul interimar al Muncii.

Ea mai precizat atunci că în cazul în care banii vor intra în bugetul Ministerului Muncii pe 26 noiembrie, aceștia urmează să fie trimiși în conturile caselor județene de pensii, urmând ca apoi între 1 și 15 decembrie, cei 5 milioane de pensionari români ar trebui să-și primească pensiile.Pe de altă parte, pensionarii care au cardur urmează să primească banii automat.