Să creștem valoarea punctului de pensie

Sâmbătă seara, ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat la Realitatea PLUS că fostul ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a greșit atunci când a inclus restricții privind pensiile în Planul Național de Redresare și Reziliență al României. Marius Budăi a mai spus că trebuia altfel negociat cu autoritățile europene, subliniind că toate condiționările duc la sărăcirea pensionarilor români.

„Asta înseamnă sărăcie, este o greșeală a domnului Ghinea. De ce media, de ce spun greșeală – vorbim de nivelul de trai, impactul pensiilor în PIB în media țărilor UE este în jur de 13%, oare de ce domnul ministru i-a vrut săraci pe părinții noștri și a spus doar 9,4%? Asta este esența legii 127. Să creștem valoarea punctului de pensie și să recalculăm astfel încât să fie la un nivel care să asigure un nivel de trai și abia după aia legea spune că trebuie să indexăm pensia. În funcție de cum se închide bugetul pe anul acesta și de cifra finală a PIB suntem undeva la 7,8 – 8%”, a declarat Marius Budăi la Realitatea PLUS.

Florin Cîțu spune că PNRR-ul nu mai poate fi modificat

Președintele PNL, Florin Cîțu, a oferit o scurtă declarație pentru postul Euronews English, într-un material care a fost difuzat la emisiunea „Good Morning Europe”. Mesajul său principal este că PNRR nu va mai putea fi modificat. Totodată, el a precizat că a negociat deja cu reprezentații Comisiei Europene și nu se va abate de la traseul deja stabilit.

Florin Cîțu anunță astfel 64 de reforme care au ca scop modernizarea economiei românești.

„Am negociat deja cu reprezentanții Comisiei Europene traseul viitor pentru deficitul bugetar, nu vom devia de la acesta. Avem în PNRR toate reformele, 64 de reforme care vor moderniza economia, le vom implementa și nu vom schimba PNRR”, a spus Florin Cîțu.