Poșta Română permite accesul tuturor clienților săi în oficiile poștale, fără a solicita Certificatul verde

Toți clienții Poștei Române, care au probleme de rezolvat la oficiile poștale, pot intra în incinta subunităților noastre fără a  prezenta certificatul verde. Pensionarii și părinții pot să ridice pensiile și alocațiile așa cum au făcut-o și până acum!

Așadar, la intrarea în oficii, nu solicităm prezentarea Certificatului verde, prin care să faceți dovada vaccinării, testării sau vindecării de infecția cu virusul SARS-CoV-2, dar, pentru siguranța noastră, a tuturor, vă rugăm:

  • Să purtați în mod corect masca de protecție, care trebuie să acopere gura și nasul;
  • Să vă dezinfectați mâinile, atât la intrare, cât și la ieșire, folosind dezinfectantul pus la dispoziția dumneavoastră în incinta subunității poștale;
  • Să respectați regula de o persoană în incinta oficiului;
  • Să respectați distanțarea socială, de cel puțin 2 m între persoane, atunci când așteptați la intrare.

Toate aceste măsuri sunt luate pentru a proteja sănătatea

Prin natura activității sale de furnizor de servicii poștale universale, Poșta Română este exceptată, în conformitate cu art.12, alin. (8) din Anexa la HG 1130/2021 de la prevederile Hotărârii pentru modificarea anexelor nr. 2 și 3 la Hotărârea Guvernului nr. 1.090/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 10 octombrie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Toate aceste măsuri sunt luate pentru a proteja sănătatea dumneavoastră și pe a colegilor noștri. Împreună, cu responsabilitate și conformare, vom pune capăt pandemiei.

Unde va fi necesar Certificatul Verde?

Amintim că, din cauza numărului de infectări cu COVID-19, CNSU a decis că românii care nu au certificat verde nu pot intra în instituțiile publice pentru plata taxelor și impozitelor în următoarele 30 de zile.

Totuși, situația a ridicat multe semne de întrebare, mai ales când vine vorba de plata taxelor. Chiar dacă există posibilitatea ca taxele să fie achitate în mediul online, nu toată lumea știe cum să facă acest lucru.

Din acest motiv, autoritățile urmează să discute eventualitatea în care românii care nu sunt vaccinați anti-COVID ar putea să-și amâne plata taxelor și impozitelor.

„O să se discute la ANAF”, a explicat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU).