Elena Udrea nu are parte de linişte după gratii. ANAF vrea să scoată bani grei de pe urma bunurilor fostului ministru.

Este vorba, mai exact, despre bunurile confiscate de Fisc de la Elena Udrea după procesul Gala Bute. O nouă licitaţie pentru vânzarea respectivelor bunuri a fost programată pentru data de 6 iunie.

Fiscul a stabilit o nouă licitaţie pentru a vinde bunurile confiscate de la Elena Udrea

Precedenta licitaţie a avut loc tot anul acesta, în luna martie. Atunci, ANAF a încercat să obţină 2,2 milioane de lei pentru bunurile confiscate de la fostul ministru al Turismului.

Anul trecut, ANAF a reuşit să vândă, la licitaţie, două maşini care aparţineau Elenei Udrea. Este vorba despre un Mercedes, pentru care s-au încasat 25.400 de lei, dar şi un model Fiat 500.

Acum, Fiscul încearcă să obţină bani pentru un ansamblu de terenuri, vândute la pachet. Totul se află în Capitală, pe strada Constantin Godeanu nr. 55J din Sectorul 1.

Potrivit actelor oficiale, respectivul ansamblu se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 5.000 de metri pătraţi.

Aşadar, Direcția Generală Executări Silite Cazuri Speciale din cadrul ANAF organizează o licitație pentru vânzarea a șase terenuri intravilane.

Terenurile aflate în București au un preț de pornire de 3.296.136 lei, fără TVA.

Aceste proprietăți au aparținut fostului ministru al Turismului Elena Udrea. Ele au fost puse sub sechestru de către DNA în februarie 2015.

Elena Udrea
Elena Udrea / SURSA FOTO: Inquam Photos, Octav Ganea

Terenurile, cu suprafețe cuprinse între 596 și 885 de metri pătrați, sunt situate pe strada Constantin Godeanu nr. 55J, în Sectorul 1 al Capitalei.

Noua licitaţie va avea loc la începutul lunii viitoare, pe 6 iunie. Cei interesaţi trebuie să se prezinte pe strada Lucrețiu Pătrășcanu nr. 10 din Sectorul 3 al Capitalei. Licitaţia va începe la ora 14:30.

Detalii din partea fostului şef al ANAF

Cu ceva timp în urmă, Lucian Heiuş, preşedintele de la acel moment al ANAF, oferea detalii despre bunurile confiscate de la Elena Udrea.

Demnitarul spera să poată recupera întreg sau cât mai mult din prejudiciul pe care statul român îl avea în dosarul Gala Bute.

„Am scos la licitaţie 6 terenuri, bunuri ale doamnei Elena Udrea, pentru a recupera prejudiciul din dosarul penal Gala Bute, valoarea acestor terenuri este de 3,29 milioane lei, toate amănuntele legate de această licitaţie le găsiţi pe site-ul ANAF.

La fel, sunt scoase şi două autoturisme aparţinând tot debitoarei. Este vorba despre un Fiat 500 de 35.000 lei şi un Mercedes, cred că de 37.971 lei.

Mi-aş dori ca cât mai multă lume să meargă pentru a creşte preţul acestor bunuri, ca să putem să ne recuperăm prejudiciul pe care îl avem în acest dosar”, spunea Lucian Heiuş.