Vești importante pentru români! Facturile ar putea fi compensate cu până la 40%

Guvernul are în vedere o posibilă suspendare a accizelor la facturile de energie electrică, au declarat surse guvernamentale pentru știrileprotv.ro. În plus, Guvernul ia în calcul și compensarea cu până la 40% a facturilor.

Sursele guvernamentale spun că aceste măsuri ar putea fi implementate pe fondul valului de scumpiri care a afectat prețurile la energie electrică și gaze.

Amintim că și ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat în urmă cu câteva zile că Executivul are în vedere compensarea facturilor la energie electrică pentru românii cu venituri medii sau cu consum mediu. Acest lucru s-ar putea întâmpla de la 1 noiembrie anul curent.

Ministrul Energiei a arătat că în România sunt 4,5 milioane de gospodării care consumă până la 1.000 kWh pe an, respectiv peste 10 milioane de români. Mai mult decât atât, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a mai spus că această compensare se va face indiferent dacă Legea consumatorului vulnerabil va fi votată în timp util.

Creșterea prețurilor din energie, anchetată de Parlament

PSD susține că este inadmisibil că s-a ajuns ca românii să plătească cea mai energie din Uniunea Europeană.

Prin urmare, sunt propuse două soluții: legea consumatorului vulnerabil și plafonarea prețurilor.

Birourile Permanente Reunite ale Senatului și Camerei Deputaților au votat pentru solicitarea PSD de a constitui o comisie parlamentară de anchetă pentru creșterea prețurilor la energie.

Dacă va trece și de votul plenului reunit, atunci va fi înființată comisia de anchetă pentru creșterea prețurilor la energie.

”Creşterea explozivă a preţurilor la energie şi la gaze a fost principalul subiect al discuţiei noastre de astăzi, din şedinţa grupurilor reunite, şi am decis să solicităm înfiinţarea unei comisii de anchetă la nivelul Parlamentului, cu audierea ministrului Energiei, Virgil Popescu, a preşedintelui Consiliului Concurenţei, a Protecţiei Consumatorului şi ANRE.

Noi credem că s-a ajuns prea departe în toată această nebunie de creştere de preţuri. Oamenii, pe de o parte, au aceleaşi salarii, aceleaşi pensii, copiii au aceleaşi alocaţie, pentru că, aşa cum toţi românii ştiu, toate aceste lucruri au fost îngheţate de premierul Cîţu.

sursa foto: Aleph.ro