Ministrul Energiei ia distanță față de explozia facturilor. Virgil Popescu nu își asumă nicio responsabilitate în legătură cu faptul că nivelul de trai al românilor se prăbușește.

Mai mult decât atât, acuză ANRE și PSD pentru liberalizarea controversată a pieței energiei din România.

Ministrul Energiei ia distanță față de explozia facturilor. ”ANRE este în subordinea Parlamentului”

Întrebat dacă șeful ANRE ar trebui demis în contextul în care foarte mulți români sunt nemulțumiți de liberalizarea prețului la gaze, iar acesta are un salariu de 12.000 de euro, Virgil Popescu a spus că ANRE este în subordinea Parlamentului.

”ANRE este în subordinea Parlamentului. Parlamentul începe treaba mâine (miercuri – n.r.), sesiunea ordinară. Am văzut că cei de la PSD vor o audiere.

Eu abia aștept să mă duc în Parlament să luăm radiografia sistemului energetic național, să îi întreb de ce nu au făcut nicio investiție din 2015 până acum, să îi întreb de furturile din sistemul energetic național, de jaful de la Complexul Energetic Hunedoara. Am atâtea lucruri să îi întreb. Abia așteept”, a spus Popescu, potrivit alephnews.ro.

Atunci când jurnaliștii au insistat asupra salariului șefului ANRE, Popescu a spus că trebuie să fie așteptat raportul ANRE.

”Am fost complet nemulțumit”

”Să mergem în Parlament. Sunt membru în Comisia de Industrii și Servicii ca deputat. Acolo se va discuta în comisiile reunite și o să vedem ce se întâmplă.

Eu am fost complet nemulțumit de cum a liberalizat ANRE prețul, nu e un secret, am spus-o public și în decembrie, și în ianuarie și dacă nu interveneam noi, ca minister, oamenii erau la cozi, pe drumuri”, a spus ministrul, conform sursei citate.

Trebuie precizat că ministrul Energiei a declarat marți că nu vede scumpirea excesivă a prețului gazelor naturale pentru consumatorii casnici, despre care se vorbește în mass media.

”Eu îi rog pe toţi furnizorii să fie corecţi, să aibă corectitudine faţă de clienţi şi să nu abuzeze de poziţia lor dominantă pe piaţă, pentru că omul nu se uită pe contract când face. Se uită pe ofertă, vede, după care semnează mai departe.

Dacă au semnat un contract în care au clauză de mărire şi nu au mers pe ofertă cu preţ fix, din păcate, acolo nu îi mai poate ajuta nimeni”, a declarat ministrul cu privire la nemulțumirile legate de liberalizarea pieței de energie.

Sursă foto: Facebook.