Veste bună dată în pandemie de Premierul Florin Cîțu! Șeful Guvernului anunță victoria împotriva pandemiei de coronavirus.

El a reliefat faptul că sâmbătă numărul persoanelor vaccinate în România l-a depășit pe al celor infectate.

Veste bună dată în pandemie de Premierul Florin Cîțu! România, între țările în care vaccinarea merge bine

Peste 200 de milioane de doze de vaccin anti-Covid-19 au fost administrate în cel puţin 107 de ţări şi teritorii, potrivit unui bilanţ realizat de AFP.

Aproximativ 45 la sută din injecţii au fost efectuate în ţările bogate din G7, ai căror membri şi-au luat angajamentul în favoarea unei împărţiri mai bune a dozelor cu ţările sărace.

Ţările din G7 găzduiesc 10 la sută din populaţia mondială.

Veste bună. În România, Premierul Florin Cîțu vorbește despre victoria asupra pandemiei:

”Campania de vaccinare merge foarte bine. Avem primele rezultate care arată că împreună câștigăm lupta cu pandemia. Persoanele vaccinate au depășit numărul celor infectate.

Număr persoane vaccinate: 783.505. Număr persoane infectate: 777.276.

Numărul de doze crește de la o săptămână la alta. Accelerăm campania de vaccinare în săptămânile următoare.”, a scris Cîțu sâmbătă pe Facebook.

Anunț încurajator de la OMS

Infecțiile și decesele provocate de COVID-19 în întreaga lume sunt în continuă scădere de câteva săptămâni, pentru prima oară de la debutul pandemiei, arată datele publicate în 10 februarie de Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Astfel, la nivel global, pentru a patra săptămână la rând, numărul de noi cazuri de coronavirus a scăzut.

Săptămâna trecută au fost raportate pe plan mondial peste 3,1 milioane de noi infecții cauzate de COVID-19, în scădere cu 17% comparativ cu datele înregistrate săptămâna precedentă. Este cel mai mic număr de infecții raportate OMS din 26 octombrie 2020 și până în prezent.

Numărul deceselor, în scădere

De asemenea, numărul deceselor se află și el în scădere: în ultima săptămână au fost raportate 88.000 de decese, cu 10% mai puțin comparativ cu săptămâna precedentă, conform OMS.

Chiar dacă încă mai există multe țări în care numărul infecțiilor este în creștere, noile cifre sunt considerate de către OMS drept „încurajatoare”.

SUA înregistrează, în prezent, cele mai multe cazuri de COVID: 871.365 de americani au fost, până acum, infectați. Chiar și așa, numărul de noi infecții raportate în această țară a scăzut cu 19% comparativ cu săptămâna trecută, informează OMS.

Veste bună. La nivel continental, cele mai puține cazuri de coronavirus se înregistrează în Africa, unde numărulul infecțiilor a scăzut cu 22% față de ultima raportare.

De la debutul pandemiei, la nivel global au fost raportate peste 107 milioane de cazuri și peste 2,3 milioane de decese provocate de COVID-19, conform datelor universității John Hopkins din SUA.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin.