„A ieşit, după părerea mea, un eveniment naţional foarte important pentru reconstrucţia partidului.

Pentru că eu cred că, în acest moment, semnul schimbării partidului îl dăm aici, de la Bistriţa. (…) Suntem într-un moment de criză – de criză societală, de criză politică, un moment în care trecutul atârnă încă mai greu decât viitorul, şi noi trebuie să facem această schimbare.

Această schimbare o putem face numai cu dumneavoastră (tinerii – n.r.), creditându-vă pe dumneavoastră. (…) Cel mai simplu ne schimbăm în momentul în care acceptăm mai multă democraţie internă, acceptăm mai mulţi tineri. Practic, noi nu putem schimba singuri, trebuie să-i lăsăm pe alţii să vină să ne ajute”, a spus Vasile Dîncu.

Tinerii trebuie să depășească performanțele politice de până acum

Preşedintele PSD Bistriţa-Năsăud şi vicepreşedinte naţional, Radu Moldovan este de părere că tinerii nu vor avea o misiune ușoară având în vedere că vor trebui să depășească performanțele politice de până acum.

Radu Moldovan candidează pentru cel de-al treilea mandat de președinte al Consiliului Județean.

„Nu veţi avea o misiune uşoară, pentru că voi sunteţi generaţia care veniţi şi, în mod natural, veţi fi cei care veţi prelua, într-un termen scurt, mediu, frâiele administrării acestui judeţ, frâiele administrării organizaţiei noastre politice.

Veţi avea o misiune nu simplă pentru că cei care ne desfăşurăm astăzi activitatea am avut target-uri, ştachete destul de sus ridicate şi îmi doresc foarte mult ca voi să le depăşiţi”, a declarat Moldovan.

Cel mai tânăr candidat al PSD Bistriţa-Năsăud pentru o funcţie de primar are 25 de ani. Daniel Szabo va candida în comuna Şanţ, unde tatăl său a fost primar până la începutul acestui an, dar al cărui mandat a încetat în urma unei decizii de incompatibilitate.