Spitalul Judeţean de Urgenţă din Bistriţa a fost desemnat spital de suport pentru tratarea cazurilor grave şi critice de coronavirus, a anunţat instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud, printr-un mesaj postat pe Facebook. Tot aici vor fi preluate şi femeile însărcinate infectate cu COVID-19, dar şi pacienţii infectaţi care fac dializă.

“A fost stabilită lista spitalelor de suport pentru pacienții testați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2!

Prin Ordinul de Ministru nr.533/29/03.2020 cu privire la Planul de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul epidemiei de coronavirus COVID-19, la nivelul județului, Spitalul Județean de Urgență Bistrița a fost desemnat spital de suport pentru tratarea cazurilor grave și critice a pacienților testați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2.

De asemenea, tot aici vor fi preluate și femeile însărcinate infectate cu Covid-19.

Persoanele testate pozitiv cu Covid-19 care fac dializă și prezintă forme grave sau critice, vor fi tratate la SJU, iar pentru celelalte cazuri a fost nominalizat Centrul de dializă DIAVERUM, ca tura suplimentară.

Ce se întâmplă cu pacienţii aflaţi în prezent la SJU Bistriţa?

Din cadrul SJU, pacienții de la secția Chirurgie au fost externați, secția fiind alocată tratării pacienților confirmați.

În cadrul Secției de Boli Infecțioase a SJU vor fi tratați pacienții cu Covid-19 care prezintă forme ușoare spre medii ale bolii. Drept urmare, pentru a proteja pacienții internați la Secția de Oncologie, aceștia au fost transferați la secția TBC, cea din urmă fiind mutată la Secția de Boli Infecțioase de pe str. Alba Iulia”, se arată în mesajul postat pe pagina de socializare a instituţiei.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud (instituţie în subordinea căreia se află SJU Bistriţa), Bogdan Ivan, a transmis de asemenea, marţi seara, că s-a stabilit un circuit separat de maternitate cu paturi, o sală de naşteri şi o sală de operaţii pentru mamele infectate cu noul coronavirus, dar şi un flux separat pentru bolnavi la secţia de dializă.

Potrivit lui Ivan, pentru pacienţii cu COVID-19 sunt alocate, în total, 180 de paturi, scrie Agerpres.