Vasile Dâncu, optimist cu privire la Dragnea: El a făcut multe pentru PSD

După ce fostul lider PSD, Liviu Dragnea, a fost eliberat din închisoare, președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dâncu, a vorbit despre posibilitatea ca acesta să se întoarcă în partid. Acesta a spus că deși statutul partidului nu permite ca Dragnea să revină în partid, Vasile Dâncu consideră că orice om ”după perioada în care este reabilitat şi îşi ispăşeşte inclusiv acea perioadă de interzicere a drepturilor civile, după ce trece şi această perioadă, orice cetăţean are dreptul să se înscrie în partid.”

Liviu Dragnea a spus condiţiile pentru care ar putea să-l mai intereseze PSD: să aibă cu cine şi să aibă pentru cine. Asta înseamnă că este, pur şi simplu, hotărârea lui. Pe de altă parte, în acest moment, aşa cum s-a arătat în poziţia oficială a purtătorului de cuvânt, statutul partidului nu permite acest lucru, însă eu cred că orice om, după perioada în care este reabilitat şi îşi ispăşeşte inclusiv acea perioadă de interzicere a drepturilor civile, după ce trece şi această perioadă, orice cetăţean are dreptul să se înscrie în partid.”, spune acesta.

”A făcut multe pentru partid”

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD a mai spus că Liviu Dragnea a făcut multe pentru partid și că nu ar fi nevoie ca acesta să o ia de la zero dacă se întoarce în PSD.

”El a făcut multe pentru PSD, a fost un preşedinte al partidului, a avut victorii, a avut înfrângeri, deci nu ar fi nevoie să o ia de la zero, are nevoie însă de două lucruri: de voinţa lui de a face asta şi nu ne-a spus asta şi de a celor care i-au fost colegi şi i-au fost subordonaţi, care s-ar putea să îl dorească sau să nu şi-l dorească”, a completat liderul Consiliului Naţional al PSD.

El a adăugat că poziţia partidului va fi stabilită, însă nu crede că acum este momentul potrivit pentru a se face o discuţie în acest sens.

„Din nefericire, şi asta nu este o tradiţie bună, dar aşa s-a întâmplat, este un dat istoric, niciunul dintre preşedinţii partidului, cu excepţia domnului Ion Iliescu, nu au mai avut posibilitatea de a se întoarce după ce au plecat o dată din partid, după ce au avut probleme penale sau au înfiinţat alte partide între timp. Totul este deschis, din punctul meu de vedere, poziţia partidului va fi stabilită în altă situaţie, dar eu zic că în acest moment nici nu este cazul să vorbim despre asta, cred că nici Liviu nu îşi doreşte acest lucru, îşi doreşte să guste din libertate, să îşi refacă sănătatea, familia”, a explicat Dîncu.

Ce spune Dragnea despre întoarcerea în politică

La ieșirea din penitenciar, acesta a fost întrebat de jurnaliștii care îl așteptau dacă se va întoarce în politică. Acesta a răspuns că o va face dacă va avea pentru ce și pentru cine.

”În privinţa intrării în politică. Voi intra doar dacă găsesc răspunsul la două întrebări. Dacă mai am cu cine şi pentru cine.”, spune Dragnea.

Sursă foto: INQUAM Photos/Octav Ganea