Marcel Ciolacu îl contrazice pe Vasile Dâncu: PSD nu face guvern cu PNL

Liderul social democraților, Marcel Ciolacu, a declarat, pentru g4media.ro că PSD nu va face guvern cu PNL, explicând motivele din spatele deciziei.

„Decizia PSD este foarte clară! NU facem guvern cu PNL! Sub nici o formă nu te poți alia cu Cîțu care îi pune pe copii să fie solidari cu deficitul creat de el prin împrumuturile care au îngenunchiat bugetul. Nu putem să ne aliem cu Turcan care vrea ca românii să nu mai apuce pensia. Nu te poți alia cu Ghinea care consideră că fondurile europene sunt doar apanajul firmelor de consultanță, iar românii doar plătitorii contribuției anuale la fondul UE.”, spune Marcel Ciolacu.

Iohannis a nesocotit dorința românilor

Social-democratul mai spune că PSD a propus o soluție anul trecut după alegerile din decembrie, dar că președintele a ales să nesocotească dorința românilor.

”După alegerile din decembrie anul trecut, PSD a propus o soluție rațională în contextul pandemic și economic de atunci, și anume, formarea unui guvern de uniune națională, cu premier Alexandru Rafila. Din păcate, președintele Klaus Iohannis a nesocotit dorința românilor de a avea un guvern care să ofere soluții concrete la problemele majore din societate: pandemia și criza economică. Eșecul actualei coaliții de guvernare demonstrează că PSD a avut dreptate.”, mai spune acesta.

Când își va asuma PSD guvernarea

Marcel Ciolacu a mai spus că PSD este pregătit pentru asumarea guvernării în cazul în care moțiunea de cenzură va trece, subliniind că nu va face un guvern cu oameni precum Florin Cîțu și Raluca Turcan.

”PSD este pregătit să își asume guvernarea dacă moțiunea de cenzură va trece, dar în niciun caz nu va forma un guvern cu personaje precum Cîțu, Turcan, Barna sau Ghinea. Și nici cu un partid ale cărui valori sunt doar traseismul, clientelismul și corupția generalizată”, a declarat Marcel Ciolacu pentru sursa anterior menționată.

Declarațiile lui Marcel Ciolacu vin în contextul în care președintele Consiliului Național PSD, Vasile Dîncu, a declarat că nu este exclusă o guvernare cu liberalii, dacă premierul va fi social-democrat.

„Nu exclud o guvernare cu PNL până în 2024, dar nu în condițiile de acum, să fim tractați de locomotiva Cîțu sau de un alt premier liberal”, a spus Dîncu.

Nici PNL nu vrea guvernare cu PSD

Senatoarea Alina Gorghiu a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care notează că PNL nu va coopera cu PSD și a explicat și motivele.

”Am citit o declarație a domnului Vasile Dâncu și cred că e necesară o clarificare: EXCLUDEM ORICE COLABORARE LA GUVERNARE CU PSD. Explicația pe scurt:
  • În Parlamentul României există deja o majoritate sănătoasă, de dreapta, stabilă, în jurul PNL și votată de români.

  • PNL a desemnat în forurile statutare un prim-ministru liberal care a lansat un plan pentru reformele blocate până acum chiar de PSD!

  • Premierul Cîțu a prezentat proiectul politic PNL2024 care prevede o continuitate a guvernării de dreapta, pe baza valorilor liberale, FĂRĂ PSD, pentru următorii 8 ani.

  • Acest proiect politic va fi prezentat Congresului PNL.

  • România are nevoie de acești 8 ani de liberalism – ca să aducă politici liberale în economie, să facă investiții și să schimbe mentalitățile. Din 25 septembrie, construim România liberală!”, spune aceasta.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin