Marcel Ciolacu nu exclude susținerea lui Mircea Geoană la alegerile prezidențiale. Liderul PSD: Va exista o competiție

Marcel Ciolacu a fost întrebat dacă îl va susține pe Mircea Geoană pentru candidatura la alegerile prezidențiale din 2024. Acesta a precizat că nu exclude această opțiune, subliniind că va exista o competiție în interiorul partidului pentru a stabili cine va intra în cursa pentru funcția de președinte al țării.

”În primul rând am hotărât că nu automat preşedintele PSD va fi candidat (…) Va fi o competiţie în interior. Fiecare coleg pe care l-aţi nominalizat (Alexandru Rafila, Vasile Dîncu, Gabriela Firea – n.r) ar fi un candidat bun, inclusiv domnul Mircea Geoană”, spune Marcel Ciolacu.

Acesta a subliniat că nu a avut o discuție personală cu Mircea Geoană, precizând că obiectivul principal este câștigarea alegerilor de către PSD.

”Pariul meu ca şi preşedinte al PSD este ca în 2024 PSD să şi câştige alegerile prezidenţiale, nu numai să se califice în turul 2. Este cel mai important obiectiv”, a mai afirmat Ciolacu.

Eugen Teodorovici, un viitor pentru partid

Președintele PSD a fost întrebat și despre relația pe care o are cu fostul ministru Eugen Teodorovici. El spune că fostul ministru este în continuare prietenul lui și că nu este un om ranchiunos.

Cu toate astea, liderul PSD este de părere că Teodorovici a făcut anumite greșeli față de partid pe care trebuie să le explice.

”Este inacceptabil să dai partidul în judecată, să târăşti partidul într-o astel de aventură”, a afirmat Ciolacu, precizând că ”posibil ca Eugen să fie un viitor pentru partid”.

”Eugen a făcut nişte greşeli faţă de partid şi va trebui să le explice. Câteodată mai trebuie să lăsăm acest supraplin şi anumite orgolii, venim şi la talpa partidului şi să dăm aceste exlicaţii ca să putem cntinua împreună. Posibil ca Eugen să fie un viitor pentru partid. Lucrurile le vom vedea Am avut o discuţie de revenire a lui Eugen alături de echipa din conducerea PSD”, a mai afirmat Ciolacu.

Sursă foto: INQUAM Photos, Sabin Cirstoveanu