Valul patru al pandemiei, un pericol real. Florin Cîțu: Va exista dacă nu vrem să ne vaccinăm

Florin Cîțu a vizitat Alba Iulia, joi, alături de alți lideri PNL, precum Rareș Bogdan și ministrul Lucian Bode. Declarația premierului a fost făcută la o conferință de presă susținută la finalul vizitei sale.

„Aud tot felul de discuții despre valul patru. Nu ar trebui să avem discuții despre valul patru. Noi în România avem doze de vaccin pentru toată populația. Valul patru va exista decât dacă noi nu vrem să ne vaccinăm. (…) Există acest pericol al valului 4, nu avem justificare deoarece avem vaccin la liber, pentru toată lumea”, a declarat premierul Florin Cîțu.

De asemenea, acesta a vorbit și despre obiectivele campaniei de vaccinare anti-COVID.

„Obiectivul nu este de a vaccina un anumit număr de oameni, ci de a depăși pandemia”, a explicat Cîțu.

Aproape 25% din populaţia eligibilă s-a vaccinat

Anterior, Valeriu Gheorghiță, președintele campaniei de vaccinare, a anunțat în aceeași zi, în cadrul unei conferințe de presă susținută la Academia de Ştiinţe Medicale, că aproape 25% din populaţia eligibilă s-a vaccinat.

„Municipiul Bucureşti are cea mai mare rată de acoperire vaccinală. Ne apropiem de 45% din populaţia eligibilă, urmat de Cluj, cu peste 41% rată de acoperire vaccinală din populaţia eligibilă şi vorbim de o rată de acoperire vaccinală la nivel naţional de aproape 25% din populaţia eligibilă”, a punctat șeful CNCAV.

Amintim că, de la începutul campaniei de vaccinare, în România au fost imunizate în total un număr de aproximativ 4.594.058 de persoane.

Sursă foto: Facebook