Liderul AUR, George Simion cere demisia premierului Florin Cîțu. Acesta spune că șeful guvernului trebuie să plece din funcție din cauză că România pierde, doar în această săptămână, 30.000 de locuri de muncă.

„Sunt un sustinator pentru ca asa zisul investitor rus de acolo si-a batut joc si de statul roman si de muncitorii de acolo, de avem de recuperat 40 de milioane. Sunt 1000 de familii care depind de acel combinat, ei sunt disponibilizati, trecuti in somaj. Sunt mai mult proteste, la Baita in judetul Bihor exploateaza companii straine, o companie romaneasca nu este lasata sa exploateze.

Se pierd 8000 de locuri de munca pe Valea Jiului, pentru ca suntem o colonie care trebuie doar sa consume. Saptamana asta se vor pierde cel putin 30.000 de locuri de munca si economia e in crestere, ne spune Citu, desi cresc doar preturile. Este dezastru, ultimele ramasite din industria romaneasca sunt preluate de straini. Am ajuns groapa de gunoi a Europei. Domnul Citu mai bine sa-si dea demisia inainte de motiunea de cenzura, ca e dezastru.”, a spus George Simion.

Condițiile în care va vota AUR demiterea lui Florin Cîțu

George Simion a declarat că Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) va vota moțiunea de cenzură inițiată de PSD doar dacă social democrații vor avea un text serios și dacă aceștia vor reuși să obțină voturi de la parlamentarii din coaliție.

“Am văzut textul moţiunii de cenzură şi avem observaţii. Noi avem două condiţii pentru a vota această moţiune: textul să fie serios şi în concordanţă cu poziţiile publice pe care AUR le-a avut ca singură forţă de opoziţie reală şi în al doilea rând ca să găsim voturi şi din partea arcului guvernamental – minorităţi, UDMR, USR, PNL”, a declarat Simion în Parlament.

Liderul AUR a fost întrebat dacă încă mai crede că există un blat între PSD și PNL. Acesta a răspuns ”Da, cu siguranţă. În ceea ce priveşte PNRR, ei au avut şi voturile PSD – se poate vedea, este totul electronic, public.

Partidul Social Democrat a finalizat textul moţiunii de cenzură şi îl va depune la Parlament săptămâna viitoare, a anunţat, luni, preşedintele formaţiunii, Marcel Ciolacu. Titlul moţiunii este “România eşuată. Recordul ‘fantastic’ al Guvernului Cîţu”.

Sursa foto: INQUAM Photos, Liviu Chirica