Adrian Năstase a scris, pe blogul său, despre modul în care Ludovic Orban ar fi negociat configurarea guvernului, cedand USR Plus trei ministere importante.

„Atacurile la adresa lui Orban sunt legate de felul in care, se afirmă, ar fi negociat configurarea guvernului, cedand USR Plus trei ministere importante.

In aceste conditii, echipa care il sprijină pe Florin Cițu ar fi găsit modalitatea de a se reveni la masa negocierilor. De aceea, consideră unele surse apropiate unor fosti membri PDL, va fi votată de către acestia motiunea de cenzură depusă de PSD, urmând ca noul premier (tot Cițu) să angajeze noile negocieri pentru a oferi doar 1-2 portofolii, dintre cele mai putin importante, USR Plus.

Ingenios!”, a scris Adrian Năstase.

Cum au avut loc negocierile privind formarea coaliției

Liderul PNL, Ludovic Orban, a vorbit despre evenimentele ce au avut loc în timpul negocierilor pentru formarea coaliției. În acest context, a fost întrebat și dacă îşi face griji de ce ar putea spune Rareş Bogdan despre momentul respectiv.

Potrivit surselor politice, împărțirea a fost o discuție separată pe care Ludovic Orban, Dan Barna, Dacian Cioloș și Kelemen Hunor avut avut-o separat în altă încăpere de la Vila Lac. Ulterior, aceștia au venit și au anunțat ministerele și celorlalți.

Mai apoi, cele trei partide au anunțat public cum se împart ministerele în față la Vila Lac, în fața presei. Liberalii au fost nemulțumiți de negocieri, iar seara, Raluca Turcan, Rareș Bogdan, Lucian Bode și Robert Sighiartău s-au reunit în Modrogan. Abia a doua zi nu au venit la negocieri.

Ludovic Orban a fost întrebat duminică, 13 iunie, ce părere are despre acuzațiile conform cărora a cedat trei ministere importante în timpul negocierilor pentru formarea coaliției.

„Am avut un mandat de negociere. Aţi fost acolo, aţi văzut că nu au mai fost prezenţi nici a doua, nici a treia, nici a patra zi. Să ignori un adevăr evident pe care îl cunoaşte toată lumea, media, partenerii de coaliţie…Dar nu obişnuiesc să polemizez cu colegii în mass-media”, a declarat liderul PNL.

Sursă: adriannastase.ro