Adrian Năstase, fostul premier al României în perioada 2000-2006, a scris pe blogul său că s-a vaccinat anti-COVID. Acesta a precizat că a făcut vaccinul pe 23 ianuarie, dar a informat persoanele care-l urmăresc de abia ziua următoare pentru a vedea dacă totul este în ordine.

”Ieri m-am vaccinat. M-am gandit că efectul principal este mai important decat eventuale efecte secundare. In plus, am asteptat o zi inainte de a vă spune că totul e in ordine.”, scrie fostul premier.

Adrian Năstase a precizat că lucrurile au funcționat corect și că nu au existat întârzieri la vaccinare.

”Am constatat că lucrurile au functionat corect: medic de familie, programare, notificare (cu rapel) pe platforma dedicata, punctualitate la vaccinare la Spitalul de urgentă Floreasca (unde eram arondat).

Nu am pus o poză cu muschi pentru că m-am gandit că cititorii mei sunt mai interesati de neuronii conducătorilor decat de muschii acestora.”, se arată în postarea de pe blogul personal al acestuia.

Adrian Năstase s-a vaccinat împotriva coronavirusului. Câți români s-au vaccinat până acum

Comitetul naţional pentru coordonarea vaccinării anti-COVID-19 informează că, în ultimele 24 de ore, au fost imunizate 27.400 de persoane.

Dintre persoanele vaccinate în ultima zi, 27.123 au fost vaccinate cu o doză şi 277, cu două doze.

Potrivit unui comunicat transmis duminică, până în prezent au fost vaccinate 433.129 persoane, dintre acestea 419.973 de persoane vaccinate cu o doză, iar 13.156 persoane vaccinate cu două doze.

La cei vaccinaţi în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 50 de reacţii comune şi minore, dintre care cinci reacţii de tip local şi 45 de reacţii generale.

Începând din 27 decembrie 2020, la nivelul centrelor de vaccinare s-au înregistrat 1.174 reacţii comune şi minore, dintre care 371 de reacţii de tip local cu durere la locul injectării şi 803 reacţii generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie).

Programul centrelor de vaccinare se încheie la ora 20,00, motiv pentru care numărul vaccinărilor realizate în intervalul orar 17,00 – 20,00 va fi reflectat în raportarea din ziua următoare.