În ce condiții va vota AUR demiterea lui Florin Cîțu? Geroge Simion îl condiționează pe Marcel Ciolacu

George Simion a declarat că Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) va vota moțiunea de cenzură inițiată de PSD doar dacă social democrații vor avea un text serios și dacă aceștia vor reuși să obțină voturi de la parlamentarii din coaliție.

„Am văzut textul moţiunii de cenzură şi avem observaţii. Noi avem două condiţii pentru a vota această moţiune: textul să fie serios şi în concordanţă cu poziţiile publice pe care AUR le-a avut ca singură forţă de opoziţie reală şi în al doilea rând ca să găsim voturi şi din partea arcului guvernamental – minorităţi, UDMR, USR, PNL”, a declarat Simion în Parlament.

Blat PSD-PNL

Liderul AUR a fost întrebat dacă încă mai crede că există un blat între PSD și PNL. Acesta a răspuns ”Da, cu siguranţă. În ceea ce priveşte PNRR, ei au avut şi voturile PSD – se poate vedea, este totul electronic, public.

Partidul Social Democrat a finalizat textul moţiunii de cenzură şi îl va depune la Parlament săptămâna viitoare, a anunţat, luni, preşedintele formaţiunii, Marcel Ciolacu. Titlul moţiunii este „România eşuată. Recordul ‘fantastic’ al Guvernului Cîţu”.

Sursa foto: INQUAM Photos, Liviu Chirica