Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Marcel Ciolacu susține că PNL şi USR PLUS au fraudat votul la moţiunea simplă împotriva ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea.

Totodată el a subliniat faptul că, regulamentar, moțiunea de cenzură a trecut în contextul în care au existat doar 126 de voturi contra. Liderul PSD a mai menționat că ce au făcut liberalii și cei de la USR este o ”ilegalitate gravă”, iar în cazul în care PSD-ul ar fi făcut asta, procurorii ar fi fost deja la Parlament.

Ciolacu a mai menționat că nu va tolera ca Guvernul să fure 2 miliarde de euro din PNRR și să fraudeze votul legal din cursul zilei de marți.

„PNL şi USR-PLUS au fraudat grosolan votul la moţiunea simplă pentru a-l salva pe ministrul ZERO Ghinea! Adevărul este că, regulamentar, moţiunea a trecut! În sală, au fost consemnate 139 de voturi pentru şi doar 126 contra! Disperaţi, politicienii puterii au adunat şi voturile de pe tabletă, deşi această modalitate este permisă doar în cazul actelor normative. Aceasta este o ilegalitate gravă pentru care, dacă la guvernare ar fi fost PSD, acum procurorii ar fi descins deja la Parlament!

Nu vom tolera ca această gaşcă de hoţi, care vrea să-şi bage în buzunare 2 miliarde de euro pe consultanţa din PNRR, să fraudeze votul legal dat azi în sala de şedinţă! Toţi cei care încearcă prin furt să-l ţină în continuare în scaun pe Ghinea ca să deturneze miliarde din banii europeni vor răspunde în faţa legii!”, a scris Ciolacu pe Facebook.

”Inventează voturi pe tablete”

Liderul PSD a mai adăugat că din nou, românilor le-a fost demonstrat faptul că Guvernul a votat nenorocirea a milioane de pensionari, inventând voturi pe tabletă, doar pentru a ” ţine în funcţie un zombi politic ”.

PNL şi USR-PLUS le demonstrează azi românilor că noua politică este de fapt politica de pe vremea Robertei Anastase. Acum 11 ani, erau gata să pună din pix oricâte voturi pentru a nenoroci milioane de pensionari. Azi, sunt capabili să inventeze voturi pe tabletă pentru a ţine în funcţie un zombi politic capabil să facă praf cel mai important plan de redresare a ţării cu fonduri europene”, a scris Marcel Ciolacu, marţi pe Facebook.

De menționat este faptul că, reacția lui Marcel Ciolacu vine după ce Camera Deputaţilor a respins marţi moţiunea simplă a PSD la adresa ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene Cristian Ghinea.

Moţiunea simplă a fost respinsă cu 171 de voturi „împotrivă”, 143 de voturi „pentru” şi o abţinere.