Coaliția la guvernare funcționează în Parlament. Deși PSD-ul condus de Ciolacu, Grindeanu și Dâncu susține că moțiunea de cenzură împotriva guvernului Cîțu are șanse să treacă, nici măcar moțiunea simplă împotriva lui Cristian Ghinea nu a avut sorți de izbândă.

Trebuie precizat că un eventual vot de blam dat de Parlament ar fi avut doar un caracter simbolic, cel vizat nefiind obligat de lege să renunțe la funcție.

Coaliția la guvernare funcționează în Parlament. Ghinea rămâne ministru

Moţiunea simplă iniţiată de PSD împotriva ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a fost respinsă, marţi, de plenul Camerei Deputaţilor.

S-au înregistrat 143 voturi ‘pentru’, 171 ‘împotrivă’ şi o abţinere.

Plenul Camerei Deputaţilor s-a întrunit, luni, pentru a dezbate moţiunea simplă a PSD împotriva ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, votul urmând să fie dat marţi.

Şedinţa este condusă de vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Cristina Prună, care a anunţat că şi-au înregistrat prezenţa 178 de deputaţi. A fost prezent şi ministrul Cristian Ghinea.

Ghinea a afirmat luni că sunt opt motive pentru care „PSD fuge de PNRR ca dracu de tămâie”, menţionând, printre altele, examenul naţional pentru toţi funcţionarii publici pe bază meritocratică, reformarea companiilor de stat, tăierea accesului mafiei la păduri, dar şi faptul că a prevăzut în plan „un sistem foarte strict de monitorizare şi prevenţie a fraudelor”.

”PNRR înseamnă opusul a ceea ce face PSD în România”

„Haideţi să vorbim despre ce vă doare cu adevărat. Văd că sunteţi foarte supăraţi pe Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Adevărul este că după ce PNRR reuşeşte – şi va reuşi, după ce PNRR reuşeşte, partidul sărăciei, partidul subdezvoltării, partidul corupţiei, adică PSD nu-şi va mai găsi locul şi menirea în România pentru că PNRR înseamnă că vom repara România după ce aţi stricat voi.

PNRR înseamnă opusul a ceea ce face PSD în România atunci când apucă să guverneze”, a declarat, în Plenul Camerei Deputaţilor, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, la dezbaterea moţiunii simple împotriva sa.

În moţiunea simplă împotriva ministrului Cristian Ghinea sunt 10 minciuni şi dezinformări, a declarat luni, în plen, liderul deputaţilor USR PLUS, Ionuţ Moşteanu, care a adăugat că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă nu este PNDL-ul lui Liviu Dragnea sau al „baronilor” PSD.

La rândul său, deputatul AUR George Simion i-a adresat, luni, ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene Cristian Ghinea, mai multe întrebări, transmiţându-i acestuia că AUR nu a semnat moţiunea şi nu a spus că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă a fost respins de Comisia Europeană.

PNL a anunțat de luni că nu votează moțiunea

PNL nu va vota moţiunea simplă împotriva ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a declarat, luni, în plen, deputatul liberal Călin Bota, care a susţinut că PSD este partidul „cel mai puţin îndreptăţit” să dea lecţii privind fondurile europene.

„Am asistat, odată cu prezentarea moţiunii şi susţinerea acesteia la un exerciţiu de retorică populistă, demagogică, un exerciţiu pe care PSD îl practică deja de foarte mulţi ani, însă, din fericire, cu din ce în ce mai puţin succes. Românii nu mai au încredere în manipulările PSD şi bine fac.

Am auzit zilele acestea clubul bocitoarelor experte din PSD, în frunte cu domnul Marcel Ciolacu, specialist în vânătoare şi pescuit alături de Omar Hayssam şi de domnul Liviu Dragnea, care vorbeşte deja de un eşec major al planului, de pulverizare a PNRR în condiţiile, în care sunt continuate discuţiile tehnice pe proiecte între specialiştii de la Bruxelles şi cei din ministerele de la Bucureşti”, a afirmat Bota, la dezbaterea moţiunii simple.