Liderul PSD susține că partidul său exclude o posibilă colaborare cu PNL, iar dacă moțiunea de cenzură va trece, propunerea de premier din partea social democraților va fi Alexandru Rafila. 

”În acest moment este o decizie a partidului, domnul Alexandru Rafila este propunerea de prim-ministru. Aceste lucruri le vom discuta în interiorul partidului daca motiunea va trece”, a spus liderul PSD.

În ceea ce privește o eventuală colaborare cu PNL, Ciolacu susține că liberalii sunt excluși și speră ca președintele Klaus Iohannis să intre în spiritul Constituției în cazul în care moțiunea de cenzură va trece.

”Am exclus colaborarea cu PNL, dar vom vorbi toate aceste lucruri după ce va trece moțiunea. Cred, totuși, că președintele Klaus Iohannis va intra în spiritul Constituției, dacă va trece moțiunea de cenzură”, a spus Marcel Ciolacu, într-o conferință de presă.

PSD-ul a finalizat moțiunea de cenzură împotriva Guvernului

De menționat este faptul că, Marcel Ciolacu a anunțat că social democrații au finalizat textul moțiunii de canzură la adresa Executivului. Aceasta este intitulată „România eșuată. Recordul fantastic al guvernului Cîțu”, iar liderul PSD susține că va negocia cu parlamentarii care nu sunt din aceași formațiune politică pentru a ajunge la rezultatul dorit.

El a mai menționat faptul că această moțiune își propune să răspundă simplu la câteva întrebări.

„Am finalizat textul moțiunii de cenzură la adresa celei mai dezastruoase guvernări din ultimii 30 de ani. Este textul cu care vom pleca să negociem cu alți parlamentari față de cei PSD și textul pe care-l vom prezenta partenerilor sociali.

Titlul moțiunii este /România eșuată. Recordul fantastic al guvernului Cîțu. Este o moțiune simplă care își propune să răspundă simplu, clar și documentat la câteva întrebări”, anunță Marcel Ciolacu.

În același timp, moțiunea de cenzură mai subliniază faptul că guvernarea PNL-USR-UDMR „conduce economia României spre prăpastie cu o viteză uluitoare”.