Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a vorbit din nou despre relaţia sa cu ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, el susţinând că între el şi Voiculescu nu există “tensiuni” din punct de vedere instituţional.

“Din punct de vedere instituţional, avem o colaborare foarte bună, chiar ieri am participat împreună cu dumnealui la acea şedinţă pe care am convocat-o legată de decizia vis-a-vis de lotul incriminat de la vaccinul companiei AstraZeneca. Lucrurile au evoluat cât se poate de bine şi nu este vorba de nicio tensiune din punct de vedere instituţional”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, vineri seară, la TVR.

Vicepremierul Kelemen Hunor afirma, recent, că “nu există niciun scandal” la nivelul Guvernului în urma publicării de către Ministerul Sănătăţii a unor date privind vaccinarea personalului din MAI şi din alte structuri. Kelemen considera că este nevoie de transparenţă, însă sublinia că “nu e corect să afle premierul din presă ce ai comunicat şi ce date ai pus pe site sau ai publicat”.

Ministerul Sănătăţii a publicat, în premieră, date referitoare la pandemie defalcat pe judeţe. De exemplu, s-au prezentat numărul de teste realizate în fiecare judeţ, rata de pozitivare, numărul persoanelor spitalizate, cel al vindecaţilor şi cel al celor care s-au reinfectat. De asemenea, s-au publicat date referitoare la vaccinare.

Premierul anunța verificări

Luni, prim-ministrul Florin Cîţu a anunţat că vor fi făcute verificări dacă Ministerul Sănătăţii a respectat legislaţia atunci când a publicat date referitoare la pandemie, precizând că erau necesare mai multe avize.

În replică, ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu a precizat că date referitoare la numărul de teste ar fi trebuit să fie publicate cu mult timp înainte.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, a declarat marţi, răspunzând unei întrebări cu privire la publicarea de către Ministerul Sănătăţii a unor date referitoare la vaccinare, că nu a făcut plângere, ci a făcut o informare la solicitarea premierului, legată de datele privitoare la vaccinare, modalitatea prin care sunt puse în mediul online şi ce informaţii sunt prezentate.

Lucian Bode nu este de acord cu publicarea datelor legate de vaccin

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, consideră că nu este normal ca Ministerul Sănătăţii să facă publice datele legate de vaccinarea personalului din minister.

Premierul Florin Cîţu a declarat miercuri, întrebat dacă este mulţumit de activitatea ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, că nu a făcut încă o evaluare şi că aceasta este realizată la jumătatea anului. Prim-ministrul a mai transmis că nu există nicio diferenţă între el şi Vlad Voiculescu. În ceea ce priveşte scandalul publicării datelor referitoare la teste şi la vaccinare de către Ministerul Sănătăţii, şeful Executivului a precizat că va vedea dacă este sau nu o problemă cu acest demers.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea