Noi centre de vaccinare vor fi deschise publicului! Anunț de ultimă oră al ministrului Sănătății

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care informează că toate centrele de vaccinare care aparțin Ministerului Apărării Naționale vor fi deschise publicului. El a ținut să-l felicite pe ministrul Ciucă pentru decizia luată.

”Toate centrele de vaccinare ale MAPN vor fi deschise publicului. Felicitări domnului ministru Ciucă pentru o decizie înţeleaptă!”, a scris Voiculescu pe Facebook.

CNCAV: În Bucureşti sunt 59 de centre de vaccinare operaţionalizate

În Bucureşti, sunt 59 de centre de vaccinare operaţionalizate, cu 116 fluxuri de vaccinare. Dintre acestea, sunt 36 de fluxuri pentru personalul din domeniul apărării, ordinii publice şi siguranţei naţionale. Dintre fluxurile pentru populaţie, 29 sunt blocate temporar la programare, întrucât personalul face parte din echipele mobile de vaccinare.

„Pentru documentarea şi lămurirea informaţiilor care pot aduce atingere modului în care se desfăşoară procesul de vaccinare, CNCAV a solicitat în regim de urgenţă autorităţilor abilitate punerea la dispoziţie a situaţiei privind centrele de vaccinare existente la nivel naţional, cu precădere la nivelul municipiului Bucureşti”, a arătat CNCAV.

Astfel, conform datelor puse la dispoziţie de Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, în Capitală există la acest moment 59 de centre operaţionalizate, cu 116 fluxuri de vaccinare. Din totalul acestora, 86 de fluxuri sunt destinate pentru administrarea vaccinurilor produse de companiile BioNTech/Pfizer şi Moderna, iar 30 de fluxuri sunt destinate pentru vaccinul produs de compania Oxford/AstraZeneca.

Din cele 86 de fluxuri, 26 sunt organizate în centre care aparţin Sistemului Naţional de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională.

„Precizăm că 29 de fluxuri din cele 60 active pentru vaccinarea populaţiei sunt blocate temporar la programare, până la 15 martie a.c., dată la care se va finaliza administrarea rapelului persoanelor vaccinate cu prima doză. Blocarea temporară a fluxurilor a fost impusă ulterior începerii procesului de vaccinare cu echipe mobile, având în vedere că acestea sunt dislocate din rândul personalului vaccinator al centrelor respective. Facem menţiunea că blocarea temporară a fluxurilor nu a îngrădit în niciun fel programarea la vaccinare, întrucât nivelul de ocupare a locurilor în aceste centre era maximal”, a subliniat CNCAV.

20 de fluxuri pentru populație și 10 pentru cei din MApN

De asemenea, din cele 30 de fluxuri alocate imunizării persoanelor cu vaccinul de la compania AstraZeneca, 20 sunt active pentru populaţie, iar 10 pentru personalul din domeniul apărării, ordinii publice şi siguranţei naţionale.

„Menţionăm, totodată, că pentru centrele de vaccinare din Sistemul Naţional de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională existente la nivel naţional, a fost limitată alocarea dozelor de vaccin, la aproximativ 1000 doze/zi, de la momentul diminuării cantităţilor de doze livrate României de companiile producătoare, pentru asigurarea imunizării categoriilor vulnerabile prioritizate în procesul de vaccinare, conform Strategiei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19”, a precizat sursa citată.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea