Diana Șoșoacă, în doliu! A murit într-un spital din București!

Diana Șoșoacă trece prin momente dificile după ce unchiul său, internat într-un spital din Capitală pentru un AVC, a murit în secția de Terapie Intensivă. Avocata a povestit la România TV că la scurt timp după accident, bărbatul a fost intubat. Ea spune că noile protocoale pentru secțiile de Terapie Intensivă sunt făcute în așa fel în cât să nu mai existe martori ai cruzimii care are loc în aceste secții.

Povestea avocatei vine în contextul în care au ieșit la iveală mai multe probleme de la secția de Terapie Intensivă unde erau internați mai mulți pacienți cu coronavirus din cadrul spitalului de la Sibiu. Amintim că un medic de la acest spital a dezvăluit prin ce chinuri trec pacienții.

“Unchiul meu a fost omorât în spital din București. A făcut AVC, l-au internat și dintr-o dată mi s-a spus că e intubat la secție ATI Covid. Din păcate, eu nu am putut face mai mult decât să stau pe capul lor și să-i prelungesc viață cu o săptămâna. Apoi am primit informația că, după ce au ieșit la iveală aceste informații, s-a stabilit următorul protocol: intră în secția ATI Covid un singur doctor sau o singură asistență, că să nu existe martori”, a afirmat avocata.

Diana Șoșoacă dă vina pe Raed Arafat

Fosta membră a AUR este de părere că unul dintre vinovații pentru ceea ce se întâmplă în secțiile de terapie intensivă este chiar șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat. Ea a povestit că și mama sa, cadrul medical, a avut diferite conflicte cu acesta după ce i-a reproșat că dă dovadă de inflexibilitate.

“Unii au plecat în privat, alții nu mai fac nimic, au conștiința încărcată, mi-au spus că fără să vrea au omorât oameni. Acum trăiesc din ce au agonisit.

Mama mea e medic și nu a vrut să comenteze aceste lucruri, a spus că nici nu vrea să audă de acești medici care omoară. Pentru că odată ce aplici acel protocol, deși tu ai obligația să faci toate diligențele pentru a-ti salva pacienții, ești vinovat.

Mama îl cunoștea pe Raed Arafat și a avut o dispută cu el anul trecut, după care mi-a spus că nu își închipuia că un om se poate schimba în asemenea mod. Și la fel a spus și doamna Monica Pop.

Eu am solicitat în nenumărate rânduri că parchetele să se autosesizeze, pentru că au apărut o mulțime de mărturii ale aparținătorilor unor pacienți care au murit și au fost declarați de Covid”, a declarat Diana Șoșoacă, potrivit sursei citate.

 

Sursa foto; INQUAM Photos, Octav Ganea