Este informația zilei, umaniștii neagă orice discuție cu Diana Șoșoacă privind o posibilă trecere la PPU (social-liberal). Mai mult, Daniel Ionașcu, liderul partidului spune că toate aceste zvonuri sunt false.

Reacții după ce s-ar fi aflat că Diana Șoșoacă aderă la PPU

Daniel Ionașcu, președintele executiv al PPU (social-liberal), a infirmat discuțiile cu senatorul Diana Șoșoacă și, practic, a exclus posibilitatea ca aceasta să se alăture umaniștilor.

„Zvonurile privind aderarea senatoarei Șoșoacă sunt integral false. Nu au existat discuții, PPU (social-liberal) are o viziune responsabilă, proeuropeană, creștină, echilibrată, care mizează pe dezvoltarea clasei de mijloc și a dialogului, descurajând conflictul și intoleranța”, a transmis Daniel Ionașcu.

Surse politice dădeau drept posibilă trecerea Dianei Șoșoacă la PSD sau PPU (social-liberal), după ce a rămas fără sprijin politic. Dacă PSD a evitat să dea un răspuns clar privind această posibilitate, umaniștii au infirmat existența oricăror discuții în acest sens. Diana Șoșoacă a rămas fără sprijin politic din partea AUR în luna februarie și a fost exclusă din grupul parlamentar AUR din Senat.

PSD nu o vrea pe Șoșoacă

Vasile Dîncu, liderul PSD, a dat mai multe detalii despre subiectul Diana Șoșoacă. El a susținut, pentru evz.ro, că nu există deocamdată pe agendă subiectul aderării lui Șoșoacă la PSD.

„Acest tip de subiecte reprezintă opțiuni de grup, nu individuale. Este foarte bine ceea ce a conceput Marcel Ciolacu, o conducere colectivă, în sensul în care pentru orice decizie, ne consultăm împreună. Ni s-a mai pus de către presă această întrebare, în mai multe rânduri, referitor la o intrare a dnei. senator în PSD. Chiar s-a speculat că senatoarea ar avea o legătură cu noi”, a spus Vasile Dîncu.

Potrivit sursei citate, acesta ar fi susțint că informațiile privind o posibilă aderare a lui Șoșoacă la PSD au fost lansate de lideri ai PNL și USR-PLUS. „Nu văd nici o perspectivă în legătură cu prezența dnei. senator în PSD. Nu ar fi o soluție simplă, noi nu respingem posibile intenții ale unora care doresc să se înscrie în PSD”, a comentat Vasile Dâncu.

Nici europarlamentarul Mihai Tudose, vicepreședinte al PSD, nu a părut extrem de convins în ceea ce privește aderarea acesteia la PSD. În opinia sa, ar fi vorba de o discuție falsă, mai ales că senatoarea  nu s-a manifestat ca atare”, a susținut Mihai Tudose.

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin