Diana Șoșoacă nu ar fi nici curată și nici dorită de cei de la PSD. Cu toate aceastea, senatoarea ar urma să intre în rândurile unui partid cheie. Conform informațiilor de ultim moment, social-democrații  nu și-ar dori să fie colegi cu Șoșoacă. Acest lucru a fost recunoscut inclusiv de liderul PSD, Marcel Ciolacu.

„Nu cred că doamna Șoșoacă poate să strice relațiile PSD cu Internaționala Socialistă. N-am văzut-o că are derapaje. Este o apărătoare a unor drepturi cetățenești, dar nu a existat această discuție. Nu mă pot ante-pronunța. Nici dânsa nu și-a manifestat intenția.”, a declarat astăzi președintele formal al PSD, Marcel Ciolacu.

Mesaj categoric despre Diana Șoșoacă direct de la vârful PSD

Pe de altă parte, Vasile Dîncu a dat mai multe detalii despre subiectul Diana Șoșoacă. El a susținut, pentru evz.ro, că nu există deocamdată pe agendă subiectul aderării lui Șoșoacă la PSD.

“Acest tip de subiecte reprezintă opțiuni de grup, nu individuale. Este foarte bine ceea ce a conceput Marcel Ciolacu, o conducere colectivă, în sensul în care pentru orice decizie, ne consultăm împreună. Ni s-a mai pus de către presă această întrebare, în mai multe rânduri, referitor la o intrare a dnei. senator în PSD. Chiar s-a speculat că senatoarea ar avea o legătură cu noi”, a spus Vasile Dîncu.

Potrivit sursei citate, acesta ar fi susțint că informațiile privind o posibilă aderare a lui Șoșoacă la PSD au fost lansate de lideri ai PNL și USR-PLUS. “Nu văd nici o perspectivă în legătură cu prezența dnei. senator în PSD. Nu ar fi o soluție simplă, noi nu respingem posibile intenții ale unora care doresc să se înscrie în PSD”, a comentat Vasile Dâncu.

Curtată intens de un partid important

Nici europarlamentarul Mihai Tudose, vicepreședinte al PSD, nu a părut extrem de convins în ceea ce privește aderarea acesteia la PSD. În opinia sa, ar fi vorba de o discuție falsă, mai ales că senatoarea  nu s-a manifestat ca atare”, a susținut Mihai Tudose.

Pe de altă parte, se pare că Diana Șoșoacă este așteptată în PPU-SL. Această formațiune este cunoscută drept “partidul lui Dan Voiculescu”.  Potrivit unor surse politice, Diana Șoșoacă se va înscrie în curând într-o structură politică. Dar nu la PSD, ci în “partidul lui Dan Voiculescu”. E vorba de Partidul Puterii Umaniste Social-Liberală. În acest moment, se încearcă atragerea de deputați și senatori în această formațiune politică. Acest pas este decisiv pentru formarea unui grup parlamentar. Conform surselor politice, Dan Voiculescu ar fi discutat deja cu Diana Șoșoacă pentru a o convinge să se încrie în grupul parlamentar PPU-SL.