SUA vor să achiziţioneze 100 de milioane de doze suplimentare de vaccin anti-COVID

Statele Unite vor să achiziţioneze 100 de milioane de doze suplimentare de vaccin anti-COVID realizat de către Johnson&Johnson. Acest lucru ar dubla comanda americanilor la compania farmaceutică, conform afp.com

Joe Biden urmează să se adreseze pe această temă în timpul unei întâlniri, după-amiază, cu responsabili ai Johnson&Johnson şi ai unui alt grup american, Merck, care au anunţat săptămâna trecută că au încheiat un acord pentru a produce acest vaccin.

Vaccinul Johnson&Johnson se administrează într-o singură doză

„Preşedintele va anunţa că cere echipelor HHS (Departamentul pentru Sănătate şi Servicii Umane al SUA) să procure 100 de milioane de doze suplimentare de vaccin Johnson&Johnson”, a declarat un înalt demnitar guvernamental din SUA, potrivit sursei menționate.

Trebuie menționat că Statele Unite au plasat deja suficiente comenzi pentru a primi până la sfârşitul lunii mai doze de vaccin pentru a-i imuniza pe toţi adulţii americani.

Johnson&Johnson, al cărui vaccin, care se administrează într-o singură doză, a fost autorizat la sfârşitul lunii februarie în regim de urgenţă de către autorităţile sanitare americane, s-a angajat deja să livreze 100 de milioane de doze către SUA.

Această comandă suplimentară ar putea permite compensarea eventualelor probleme de producţie ale celorlalte două vaccinuri autorizate în ţară, cele produse de Pfizer/BioNTech şi de Moderna, cărora guvernul american le-a comandat câte 300 de milioane de doze. Aceste ultime două vaccinuri se administrează în două doze pe persoană.

Numărul de decese în SUA din cauza COVID-19, în scădere

Pentru prima dată după o pauză de aproape trei luni şi jumătate, Statele Unite au recenzat luni mai puţin de 1.000 de decese asociate maladiei COVID-19 în ultimele 24 de ore, au anunţat reprezentanţii Universităţii Johns Hopkins, relatează AFP.

În ultimele 24 de ore, 749 de rezidenţi americani au murit din cauza noului coronavirus, un număr considerabil mai mic decât recordul de 4.473 de decese raportate într-o singură zi, pe 12 ianuarie. Cel mai recent, un număr zilnic de decese sub pragul de o mie – 822 – a fost înregistrat pe 29 noiembrie 2020.

Încetinirea epidemiei continuă astfel în Statele Unite, care revine la niveluri de infectări şi de decese similare celor de dinainte de Halloween, Thanksgiving şi alte sărbători de sfârşit de an, marcate prin numeroase deplasări, reuniuni familiale şi o propagare crescută a noului coronavirus.