Vaccinarea copiilor a început în Israel! Autoritățile au dat undă verde

Israelul a început, de luni, campania de vaccinare anti-COVID a copiilor cu vârsta între 5 și 11 ani, anunță autoritățile sanitare israeliene. Vaccinurile vor fi administrate la clinicile Organizației de Menținere a Sănătății din Israel.

Comitetul consultativ al Ministerului israelian al Sănătății a recomandat ca cea de-a doua doză de vaccin să fie administrată la trei săptămâni după prima.

Premierul Naftali Bennett a declarat, duminică, că țara are ca scop vaccinarea a 50% din cei aproape un milion de copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani până la finalul acestui an.

Cum se va face administrarea dozei booster

Într-o altă ordinei de idei, comitetul consultativ a decis ca cea de-a treia doză de vaccin, numită și doza booster, să fie administrată adolescenților cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, la cinci luni după administrarea celei de-a doua doză.

Vaccinarea anti-COVID în Israel

Amintim că până în prezent, aproape 6,27 de milioane de israelieni, respectiv 66,7% din populație, a primit prima doză de vaccin anti-COVID, în timp ce aproape 5,76 milioane de israelieni au fost vaccinați cu schema completă. Autoritățile sanitare israeliene informează că aproape 4,05 milioane de oameni au primit doza booster.

Vaccinul s-a dovedit eficient în proporţie de 90,7%

Potrivit studiilor clinice efectuate de Pfizer pe mii de copii, vaccinul s-a dovedit eficient în proporţie de 90,7% împotriva formelor simptomatice ale bolii.

Sute de mii de doze, care trebuiau să fie livrate la jumătatea săptămânii, vor ajunge duminică, conform media israeliene. Aproximativ 5,7 milioane dintre cei nouă milioane de israelieni, dintre care peste 80% adulţi, au primit două doze de vaccin, iar autorităţile au lansat în vară o nouă campanie pentru administrarea unei doze de rapel.

Canada a dat vineri undă verde vaccinării copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani cu Pfizer/BioNtech, iar în Statele Unite campania de vaccinare pentru această grupă de vârstă a debutat la începutul lunii noiembrie. În China, Emiratele Arabe Unite, Cambodgia şi Columbia, copiii cu vârsta sub 12 ani pot fi vaccinaţi cu vaccinul chinezesc Sinovac.