Vineri, Guvernul României a decis introducerea certificatului verde în judeţele sau localităţile în care incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 3 la mia de locuitori și mai mică sau egală cu 6 la mia de locuitori, pentru accesul persoanelor în diferite locaţii.

Certificat verde pentru toţi angajaţii, ca în Italia?! “Nu ştim cum evoluează situaţia”

Sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă, Raed Arafat a fost întrebat de jurnalişti dacă s-ar putea ajunge în situaţia Italiei, unde toţi angajaţii vor fi obligaţi să prezinte acest certificat verde, indiferent dacă lucrează la stat sau la privat.

Şeful DSU a explicat că nimeni nu poate garanta că acest lucru nu se va întâmpla şi în România: “Nimeni nu poate să vină să vă spună ‘Niciodată nu va fi aşa’. Nu ştim cum evoluează situaţia.”

“Noi acum, certificatul verde în interiorul ţării l-am aprobat prin Hotărâre de Guvern pentru incidenţa între 3 şi 6. Nimeni nu poate să vină să vă spună ‘Niciodată nu va fi aşa‘. Nu ştim cum evoluează situaţia. Şi Italia a luat această decizie pe baza unei analize a evoluţiei.

Şi Franţa are astfel de decizii, nu numai Italia, tot pe baza unor astfel de analize. Deci la acest moment nu sunt discuţii în acest sens în România, dar la acest moment se aplică certificatul verde pe rata 3 la 6 la mie, în zonele pe care, altfel, le-am fi închis. Deci noi permitem unei părţi din economie să meargă mai departe”, a declarat Raed Arafat.

Un argument foarte solid în favoarea vaccinării

Secretarul de stat a subliniat din nou importanţa vaccinări, oferind exemplul unor importante puteri mondiale, care şi-au vaccinat în masă populaţia, precum Israelul, Statele Unite sau China: „Eu nu cred că acţionează împotriva intereselor proprii ale populaţiilor lor.

Raed Arafat i-a mai rugat pe români să aibă grijă de unde îşi iau informaţiile, pentru că multe persoane care răspândesc mesaje online sunt neavizate sau chiar răuvoitoare, transmite News.ro.

„Gândiţi-vă că mulţi dintre cei care scriu ‘Nu vă vaccinaţi’ s-ar putea să fie vaccinaţi şi unii dintre cei care vă spun să nu vă vaccinaţi s-ar putea că au trecut prin boală şi ştiu că ei au o oarecare protecţie.

Deci atenţie de unde luăm informaţiile. Fiecare dintre noi trebuie să filtreze informaţia şi să vadă cât din ea poate să creadă”, a declarat, sâmbătă, Raed Arafat.

Sursa foto: INQUAM Photos, Alexandru Busca