Raed Arafat vine să spulbere îndoielile celor care nu au nici acum încredere în vaccinul anti-COVID!

Peste 95% din decesele de COVID, la românii care nu s-au vaccinat

Şeful DSU indică faptul că aproape toate decesele înregistrate săptămâna trecută din cauza coronavirusului au fost la persoane nevaccinate.

“Raportul INSP pe perioada 6 – 12 septembrie ne arată că 95,2% din decesele înregistrate au fost la persoane nevaccinate şi 3% la persoane vaccinate cu schema incompletă. (…) Asta arată ce înseamnă protecţia şi reducerea riscului la persoanele care se vaccinează şi care rămâne singura soluţie care să ne scoată din valul în care suntem şi să prevină un val serios în următoarea perioadă.

Tot din raportul INSP, în săptămâna 6 – 12 septembrie – 77,6% din cazurile confirmate au fost înregistrate la persoane nevaccinate în general. De la începutul pandemiei până în prezent 85,9% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 de ani. Marea parte sunt cu comorbidităţi, din păcate. 94,6% din persoanele decedate aveau cel puţin o comorbiditate asociată”, a declarat Raed Arafat, sâmbătă, in cadrul unei conferinţe de presă.

“Asta îţi permite să convieţuieşti cu virusul, fără să fie viaţa ta în pericol”

Mai mult, în ultima săptămână, numărul de infectări în România a devenit mai mult decât dublu: de la 2.520 de cazuri vinerea trecută, pe 10 septembrie, până la 5.388 de cazuri astăzi, pe 18 septembrie. Şi pacienţii de la Terapie Intensivă au crescut puternic ca număr, iar situaţia este de aşteptat să se înrăutăţească.

Arafat a indicat şi soluţia care ne permite tuturor să convieţuim cu acest virus, fără să ne fie pusă viaţa în pericol.

“În săptămâna 10 – 18 septembrie la Terapie Intensivă am început cu 543 de pacienţi şi am ajuns la 798 de pacienţi, iar acest număr îl aşteptăm să crească având în vedere numărul de cazuri noi care apar în fiecare zi şi rata mare de nevaccinare.

Soluţia e foarte simplă – ca să nu ajungem în Terapie Intensivă să devenim victimă a acestui virus, să nu ajungă rudele noastre să fie victime. Centrele de vaccinare sunt deschise.(…) Soluţia este în mâna noastră, trebuie doar să o folosim şi să gândim logic şi detaşat de orice dezinformare şi manipulare care apare în spaţiul public în fiecare zi care încearcă să îndemne oamenii să refuze vaccinarea.

China cred că a depăşit un miliard de persoane vaccinate, Europa este deja la 70% si sunt ţări care sunt la 80%. Asta îţi permite să convieţuieşti cu virusul, fără să fie viaţa ta în pericol”, a mai precizat Raed Arafat.

Nu va fi altă soluţie: localităţi întregi, carantinate în România!

În orice caz, numărul de cazuri este în continuă creştere în România, la nivelul tuturor judeţelor, iar autorităţile nu vor ezita să ia măsuri dure, precum carantina, acolo unde va fi nevoie, afirmă Arafat.

“Asta înseamnă că trebuie luate măsuri locale, ceea ce înseamnă inclusiv carantinarea unor localităţi, cum am făcut deja la Satu Mare şi la Sibiu.

Situaţia e dinamică şi în continuă schimbare”, a mai precizat şeful DSU.

Puteţi consulta aici analiza săptămânală pentru perioada 10-18 septembrie 2021 la care a făcut referire Raed Arafat.

Sursă foto: INQUAM Photos, Sabin Cîrstoveanu