Valeriu Gheorghiță face un anunț groaznic: În acest moment, România a intrat deja pe o creștere exponențială a infectărilor de Covid-19.

Vaccinarea rămâne cea mai bună armă împotriva răspândirii bolii, mai susține el.

Valeriu Gheorghiță face un anunț groaznic: 700 pacienți la ATI

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19, a oferit noi comentarii despre pachetul de restricții care va fi implementat pentru persoanele care nu și-au administrat serul.

În opinia lui Gheorghiță, introducerea certificatului verde în România nu este o măsură discriminatorie.

”Eu cred că suntem într-o altă parte a pandemiei. Avem acces mult mai larg la testare, avem testele rapide, accesibile, ușor de efectuat și mai ieftine față de PCR. Și avem vaccinarea la îndemână.

Suntem pe o creștere exponențială, peste 700 pacienți la ATI, 60 de decese raportate zilnic. Nu putem să neglijăm implementarea unor măsuri pentru că sunt nepopulare și pentru că par discriminatorii.

Sunt măsuri care dau posibilitatea celor care vor să se vaccineze să-și continue viața socială, într-un anumit interval în care situația epidemiologică este bună. Se aplica în localitățile unde rata de infectare este de peste 3 la mie”, a declarat Gheorghiță, potrivit b1tv.ro.

Vârfuri de 20.000 de cazuri pe zi

Gheorghiță susține că în jurul datei de 15 octombrie am putea ajunge chiar și la 20.000 de cazuri de coronavirus pe zi.

”Anunțam o predicție pentru 15 septembrie de aproximativ 2.500 de cazuri zilnic, media pe ultimele 7 zile. Am avut 2.700 aproape.

Deci mai mult decât predicția noastră, la medie pe ultimele 7 zile, că au fost vârfuri cu aproape 4.500 de cazuri.

S-a reevaluat această predicție pentru următoarele 4 săptămâni, până la 15 octombrie și situația e cât se poate de serioasă.

Ne așteptăm ca la 1 octombrie să ajungem la un număr mediu de cazuri la 7 zile de aproape 7.000, dar cu vârfuri și de 10.000 pe zi, iar la 15 octombrie am putea să depășim 17.000 pe zi, media la 7 zile, ceea ce înseamnă o situație evident mult mai gravă – vârfuri de 20.000 de cazuri. Cam acestea sunt predicțiile”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Vineri, Guvernul Cîțu a aprobat noi măsuri în contextul pandemiei de coronavirus. Astfel, executivul a adoptat o Hotărâre care prevede obligativitatea prezentării certificatului verde COVID pentru accesul la anumite activităţi în localităţile în care rata de infectare trece de 3 la mie, dar nu depășește pragul de 6.

Desfășurarea evenimentelor precum nunțile sau botezurile va fi permisă doar dacă participanții sunt vaccinați anti-COVID, testați recent sau trecuți prin boală.

Sursă foto: Facebook, Guvernul României.