Liderul senatorilor UDMR, Lorand Turos, a reacționat după demiterea lui Stelian Ion de la Ministerul Justiției. Acesta spune că o opțiune a USR ar fi aceea să vină cu o propunere de ministru.

”USR poate propune un alt ministru. Cred că această coaliție trebuie să meargă mai departe. Matematic vorbind, nu există o altă majoritate care ar putea da un guvern.

Sper ca USR PLUS să nu facă opoziție cu PSD și AUR”, a spus liderul senatorilor UDMR, Lorand Turos.

Florin Cîțu l-a demis pe ministrul Justiției

Premierul Florin Cîţu a anunţat că a transmis, miercuri, preşedintelui Klaus Iohannis cererea de revocare din funcţie a ministrului Justiţiei, Stelian Ion.

„Am luat o decizie necesară. Acum câteva minute am trimis preşedintelui României cererea de revocare din funcţia de ministru al Justiţie a domnului Stelian Ion. Nu voi accepta în Guvernul României miniştri care să se opună modernizării României. Stelian Ion este un ministru care nu a reuşit să se impună în coaliţie, nu a reuşit să îşi ducă la bun sfârşit proiectele. De exemplu, desfiinţarea Secţiei Speciale, care nici după opt luni de mandat nu a fost desfiinţată”, a afirmat Cîţu, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Victoria.

Cîţu a adăugat că „a bloca activitatea Guvernului doar pentru că nu eşti de acord să dezvolţi comunităţile” reprezintă o încălcare a mandatului dat de Parlament prin programul de guvernare. Premierul a mai spus că nu va permite ca poporul român „să fie şantajat”.

„Nu mai accept pe nimeni în Guvern care să şantajeze. Pe nimeni care să nu înţeleagă că noi, aici, nu vorbim despre primari, ci vorbim despre comunităţi şi despre interesul cetăţenilor. România trebuie dezvoltată. Doar pentru că colegii noştri de coaliţie de la USR PLUS nu au foarte mulţi primari nu înseamnă că românii trebuie să aibă de suferit. Îmi asum această decizie. Biroul Politic Naţional al PNL a asumat acest proiect de investiţii, care nu este PNDL 3. Este un proiect dedicat pentru asfalt, apă, canalizare, gaz. Este un simbol al modernizării României, după 30 de ani”, a precizat premierul.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin