Ionuţ Moşteanu a declarat  în urma demisiei lui Ludovic Orban, după vacantarea funcţiei de preşedinte, Camera Deputaţilor, la fel ca întreaga ţară, ”era la un pas să intre într-un blocaj, într-un haos instituţional, pentru că, în urma campaniei PNL din ultimele luni, ţara a mers numai cu frâna de mână trasă”.

”Nu vrem să avem blocaje administrative, am dat dovadă de înţelepciune, noi, cei de la USR şi am acceptat ca domnul Florin Roman, vicepreşedinte al Camerei din partea PNL, să preia interimar funcţia de preşedinte al Camerei. Este un semn că USR îşi doreşte stabilitate. Ne dorim funcţionarea acestei instiutţii şi a fost un semn de bunăvoinţă pentru a vede, în zilele următoare, bunăvoinţă şi responsabilitate”, a declarat Moşteanu.

USR face apel la toate partidele politice

Purtătorul de cuvânt la USR a declarat, de asemenea, că este un apel pe care USR îl face la toate partidele politice.

”România este într-un moment extrem de complicat şi, mai mult decât oricând, în zilele care urmează şi săptămânile care urmează trebuie să vedem responsabilitate pentru a avea un guvern cu puteri depline instalat la Palatul Victoria”, a afirmat el.

Se dorește o nouă majoritate

Ionuţ Moşteanu a declarat că vor avea o propunere de președinte al Camerei atunci când va fi o nouă majoritate.

”În acest moment, în Camera Deputaţilor, pe piaţa politică, mai larg vorbind, nu e foarte clar cine e la putere şi cine e în Opoziţie. Asta va trebui clarificat în zilele şi săptămânile următoare”, a mai spus el.

După ce a aflat că a primit un număr de 1.898 de voturi din partea colegilor liberali, fostul premier al României, Ludovic Orban, a susținut un discurs în care le-a mulțumit celor care l-au votat.

Acesta a subliniat că va lupta în continuare pentru valurile liberale, însă a precizat că demisionează din funcția de președinte al Camerei Deputaților.