Urcare spectaculoasă a lui Sebastian Burduja în preferințele bucureștenilor. Este al doilea, în cel mai recent sondaj

Progres semnificativ pentru Sebastian Burduja la jumătatea campaniei pentru Primăria Capitalei: ajunge pe locul al doilea, depășind-o pe Gabriela Firea.

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria București, urcă pe locul doi în preferințele bucureștenilor la jumătatea campaniei electorale pentru alegerile locale, conform unui sondaj recent realizat de echipa de experți americani Jarding Global LLC.

Conform sondajului, respondenții au declarat că, dacă alegerile locale ar avea loc duminica viitoare, ar vota astfel: Nicușor Dan 27,6%, Sebastian Burduja 23,2%, Gabriela Firea 21,7%, Cristian Popescu Piedone 17,4%.

Candidatul PNL este singurul în ascensiune în preferințele bucureștenilor, în timp ce Nicușor Dan înregistrează o scădere din cauza controverselor recente legate de finanțările rusești ale campaniei sale. Gabriela Firea stagnează, iar Cristian Popescu Piedone scade în sondaje.

Este de remarcat că Sebastian Burduja este ales de 30,2% dintre respondenți la întrebarea „Dacă doar votul dumneavoastră ar desemna Primarul Capitalei, pe care dintre candidați i-ați vota?”, comparativ cu 20,1% pentru Nicușor Dan.

Burduja a urcat de pe locul al patrulea

Aceste rezultate sunt încurajatoare pentru PNL București, având în vedere că Sebastian Burduja a început campania pe locul al patrulea, confruntându-se cu o campanie agresivă din partea contracandidaților. De asemenea, sondajul Jarding Global LLC relevă că la întrebarea „Care candidat are cea mai bună campanie?”, 33,1% dintre respondenți l-au indicat pe Burduja, 22,2% pe Nicușor Dan și 17,6% pe Gabriela Firea.

Sondajul a fost realizat în perioada 15-24 mai 2024, prin interviuri telefonice (CATI), pe un eșantion de 1189 persoane.

Ionuț Stroe, purtător de cuvânt PNL, a postat pe Facebook un mesaj, imediat după aflarea rezultatului.

Stroe spune că Nicușor Dan este în scădere, după scandalurile din ultima perioadă, iar Firea și Piedone sunt dezavantajați de o prezență mare la vot, electoratul din București nefiind unul de stânga.

„Sebastian Burduja este pe locul al doilea în sondaje, depășind pragul psihologic de 20%, cu o intenție de vot de 23,2%.

Pentru noi, cei care îi facem campanie în fiecare zi și cunoaștem reacțiile pozitive ale bucureștenilor, această informație nu este o surpriză. Vorbim despre o confirmare a evoluției bune pe care Tianu a avut-o în ultimele luni, iar acest sondaj ne demonstrează că suntem pe drumul cel bun.

Concluziile sondajului sunt clare: Nicușor Dan este în scădere, după scandalurile din ultima perioadă, iar Firea și Piedone sunt dezavantajați de o prezență mare la vot, electoratul din București nefiind unul de stânga. Sebastian Burduja este singurul candidat cu potențial de creștere.

Sunt ferm convins că Sebastian Burduja va câștiga primăria capitalei, pentru că este singurul candidat care a arătat că este pregătit și că are un plan și soluții bine documentate și puse la punct” a scris Stroe.