Firea, despre greșelile din mandatul anterior

Gabriela Firea, candidata PSD pentru postul de primar al Capitalei, a identificat o serie de erori din mandatul de primar pe care nu intenționează să le repete.

Firea a subliniat că fiecare individ comite greșeli, inclusiv ea. Totuși, spune că este important ca aceleași greșeli să nu fie comise din nou.

Firea a dezvăluit că din primul său mandat nu ar mai repeta atitudinea de a încerca să mulțumească pe toată lumea. Ea a menționat că acum are o gândire mai matură și că nu ar mai pierde atât de mult timp cu explicații și apărări constante.

Ea a mai spus că, în democrație, trebuie să ne respectăm unii pe alții, chiar dacă nu ne simpatizăm. Fostul edil al Capitalei a adăugat că ar fi îngrozitor să avem iar partide unice.

”Orice om greşeşte, şi eu am greşit, important este să nu faci de două ori aceeaşi greşeală şi să nu persişti în greşeli sau să crezi că ai de fiecare dată dreptate, că numai tu ai dreptate, că numai punctul tău de vedere este cel corect.

Asta într-adevăr ar fi o eroare şi întotdeauna mi-am recunoscut greşelile. Şi când activam în presă, şi în politică, şi în viaţa mea privată, sunt un om care recunoaşte destul de repede când greşeşte. Din primul mandat nu aş mai repeta atitudinea pe care o aveam, şi anume aceea de a crede şi de a încerca să-i mulţumesc pe toţi.

Credeam că în fiecare zi trebuie să mulţumesc pe toată lumea şi mă risipeam cumva. Îmi risipeam şi energia şi nu mă canalizam şi nu mă focusam de fiecare dată pe ce am de făcut, pentru că eram foarte sensibilă la ceea ce se spunea, considerând că sunt nedreptăţi.

Acum cred că am o gândire mult mai matură şi nu înseamnă că aş ignora semnalele, dar nu aş mai pierde atât de mult timp cu explicaţii şi să fiu mereu în defensivă şi să vin tot timpul cu argumentaţii.

Pornim de la ideea că în democraţie ne respectăm toţi, dar nu ne simpatizăm şi nu ne votăm în egală măsură. Ar fi şi cumplit să fie iar partide unice, cu vot 100%”, a afirmat Gabriela Firea, miercuri seară, la Antena 3.

Gabriela-Firea
SURSA FOTO: Facebook, Gabriela Firea

Gabriela Firea și-ar canaliza energia pe proiecte mai importante

Ea a menționat că și-ar concentra energia asupra unor proiecte mai puține, dar mai ample.

Fostul ministru al Familiei spune că s-a concentrat în mod semnificativ pe deblocarea proiectelor existente. Aceasta a precizat că a simțit o responsabilitate față de aceste proiecte.

Mai mult, spune că a reușit să finalizeze toate proiectele aflate în diverse stadii de realizare.

”Şi m-aş canaliza, repet, pe proiecte mai puţine, dar mai mari. M-am canalizat foarte mult pe deblocarea proiectelor pe care le-am găsit îngheţate. Erau unele de 5, 6, 7 ani închise şi am simţit o responsabilitate, pentru că sunt bani publici. Nu poţi să spui că sunt începute de fostul primar şi nu te mai preocupă. Nu. Eu am închis toate proiectele găsite în anumite stadii. 10%, 20%, 30%, le-am închis pe toate şi am pornit altele noi. Din păcate, nu s-a mai întâmplat acest lucru în mandat. Nu s-a mai construit niciun spital”, a explicat Firea.

Gabriela Firea
SURSA FOTO: Facebook, Gabriela Firea

Mesaje discriminatoriii pentru femei

Fostul primar a evidențiat faptul că în ultima perioadă au fost transmise mesaje care ar putea fi interpretate ca discriminatoare pentru femei.

”Am auzit domni care au spus că Primăria Capitalei trebuie musai să încapă pe mâinile unui bărbat. Asta înseamnă că nu e o jignire la adresa mea, e o jignire la adresa tuturor femeilor”, a afirmat Firea.

Conform celui mai recent sondaj realizat de ARA Public Opinion, Gabriela Firea ocupă locul al doilea în preferințele de vot ale locuitorilor din București.

Nicușor Dan se situează în fruntea clasamentului cu 35% din intențiile de vot, în timp ce Gabriela Firea ocupă poziția a doua, cu 29%. Pe locurile următoare se află:

  • Cristian Popescu Piedone, cu 20%
  • Sebastian Burduja, cu 12%
  • și Mihai Enache, cu 3%