Ionuț Stroe critică sondajul comandat de USR

Ionuţ Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, denaturează importanța ultimului sondaj comandat de USR, comparându-l cu o formă de divertisment lipsită de seriozitate.

Ionuţ Stroe a remarcat că, în contextul intensității campaniei electorale, observă o anumită anxietate în rândul membrilor USR față de vot. De asemenea, el mai observă și o lipsă de răbdare care îi determină să recurgă la crearea de sondaje.

El a comparat această practică cu o formă de divertisment, sugerând că USR a solicitat o confirmare a susținerii și a primit rezultate care să îi confirme poziția.

Purtătorul de cuvânt al liberalilor spune că atât membrii USR, cât și Nicușor Dan sunt incomodați de creșterea în sondajele reale a lui Sebastian Burduja.

”Febra campaniei e mare dar nu înțeleg de ce USR-iștilor le este atât frică de vot și nu mai au răbdare și au început să inventeze sondaje. E un fel de lăutărie: USR a cerut o dedicație, și-a organizat petrecerea și a primit ceva care să-i bucure urechile. Și cam atât. E evident că îi incomodează și pe ei și pe Nicușor Dan, că Sebastian Burduja este în creștere în sondajele reale”, arată el.

Ionuț Stroe
SURSA FOTO: Facebook, Ionut Stroe

Sondajele nu pot fi luate în serios

El spune că este dificil să se ia în considerare un astfel de sondaj, deoarece rezultatele sunt atât de nefirești încât suma procentelor depășește 100%. El a caracterizat documentul ca fiind realizat cu mult entuziasm, dar cu puțină gândire și atenție.

De asemenea,  a sugerat că nici chiar simpatizanții și membrii USR nu ar fi fost de acord cu aceste procente. Ionuț Stroe spune că aceștia vor oferi un verdict clar în ziua votului.

Purtătorul de cuvânt al PNL a subliniat nemulțumirea bucureștenilor față de Nicușor Dan.

”Nu putem să luăm în serios așa ceva: este atât de proastă lucrarea, încât dacă aduni procentele, iese mai mult de 100%. Deci, văd mai degrabă un document făcut cu mult entuziasm, dar cu puțină minte și atenție. Probabil că nici dacă era făcut între simpatizanții și membrii USR nu le ieșea atât de bine, pentru că nici ai lor, dacă-i întrebi, nu cred asemenea procente. Dar bucureștenii îi vor trezi din beția asta pe 9 iunie. Ei nu văd paiul din ochi, că bucureștenii sunt nemulțumiți de Nicușor Dan și au mai brevetat o inovație sociologică – un oraș nemulțumit complet de primar, dar care, cumva, cu toate astea, l-ar vota”, arată acesta.

Nicușor Dan
Nicușor Dan/SURSA FOTO: Facebook.Nicușor Dan

Ce arată sondajul comandat de USR?

Conform unui sondaj IPSOS comandat de către USR, actualul primar al Capitalei, Nicuşor Dan, susţinut de Alianţa Dreapta Unită, se află în fruntea intențiilor de vot pentru funcția de primar al Bucureștiului, cu 43%.

Urmează:

  • Cristian Popescu Piedone (PUSL) cu 27,6%
  • Gabriela Firea (PSD) cu 19,1%
  • iar Sebastian Burduja (PNL) cu 5,7%

În ceea ce privește votul pentru Consiliul General al Municipiului București (CGMB), Alianța Dreapta Unită ocupă poziția de frunte, obținând 36,4% din voturi, în timp ce PSD se situează pe locul al doilea, cu 27,5%.

Pe următoarele locuri se află:

  • PUSL, cu 13,7%
  • și PNL, cu 10,5%

În ceea ce privește alegerile parlamentare în București, sondajul arată:

  • Alianţa PNL-PSD-39,5%
  • Alianţa Dreapta Unită – 34,6%
  • PUSL – 10,6%
  • AUR – 7,4%