Prim-ministrul ungar Viktor Orban a caracterizat noua conducere a UE care se conturează, cu potențialul unui al doilea mandat al Ursulei von der Leyen în fruntea Comisiei Europene, drept o ‘coaliție pro-război, pro-migrație și anti-economie’.

El a acordat un interviu postului de radio de stat ungar. Acest lucru s-a petrecut în timpul unei vizite în Germania. Viktor Orban a afirmat că o coaliție „din ce în ce mai de stânga”, compusă din conservatori, social-democrați și liberali, care dețin împreună majoritatea în noul Parlament European, a ajuns deja la un acord în acest sens.

Viktor Orban susține că s-a conturat o coaliție pro-război

El a avertizat că aceasta este o coaliție pro-război care s-a strâns laolaltă pentru a accelera alunecarea Europei în război. Viktor Orban a menționat că Europa traversează o perioadă de militarizare fără precedent de la Al Doilea Război Mondial.

„Aceasta este o coaliţie pro-război care s-a strâns laolaltă pentru a accelera alunecarea Europei în război”, a spus el.

Premierul Ungariei a făcut referire și la reuniunea informală de luni de la Bruxelles a liderilor UE. El a indicat că nu s-a ajuns încă la un acord cu privire la persoanele care vor ocupa principalele funcții în UE după alegerile europarlamentare din iunie.

„Cu toate acestea, este un meci al cărui fluier de început a fost dat deja”, a spus Orban.

miting budapesta fidesz
SURSA FOTO: Facebook – Viktor Orban

Atac dur la adresa lui Manfred Weber

În viziunea sa, Manfred Weber, în calitate de lider al Partidului Popular European (PPE), a jucat rolul lui „Belzebut” în crearea acestei coaliții. PPE este partidul cu cele mai multe mandate în viitorul Parlament European.

Manfred Weber este descris ca fiind „un vechi dușman al Ungariei”. Conform lui Orban, în comparație cu liderul PPE, von der Leyen este văzută drept „doar o fetiță de altar”.

Potrivit lui, coaliția „weberienilor” va implementa așa-numitul „plan Soros”. În baza acestuia, miliardarul american de origine evreiască, născut în Ungaria, încearcă să inunde Europa cu imigranți. În acest fel, se dorește a se sustrage națiunilor europene identitatea creștină și națională.

Premierul Ungariei crede într-un plan de schimb de populație

„Un schimb de populaţie are loc în Europa, persoanele albe, creştine, cu conştiinţa tradiţiilor – europenii, să spunem – devin tot mai puţine, iar numărul migranţilor importaţi creşte”, a continuat Orban.

În acest context, premierul ungar crede că un efect al imigrației masive este că Germania „nu mai seamănă” cu ceea ce era anterior.

În acest context, premierul ungar consideră că un efect al imigrației masive este transformarea Germaniei într-un mod în care nu mai semăna cu cea de acum zece ani, conform declarațiilor sale.

„Dacă o comparăm cu țara de acum zece ani, gustul nu mai este același, mirosul nu mai este același”, a spus el.

Germania, percepută ca o „lume colorată și multiculturală”

Viktor Orban a criticat transformarea profundă a țării. El a adus în discuție, în context,  faptul că „sute de mii” de migranți au beneficiat de recenta relaxare a condițiilor de dobândire a cetățeniei.

Odată un exemplu „pentru poporul său muncitor” și „ordinea sa”, Germania este acum percepută ca o „lume colorată și multiculturală”, ceea ce, în opinia sa, are „tot felul de efecte” asupra societății.

Cunoscut pentru pozițiile sale anti-migrație, liderul naționalist s-a felicitat că în 2015 a închis „poarta pentru refugiați” în Ungaria. El a spus că a menținut „o insulă de pace”. Spre deosebire, Germania a primit atunci aproape un milion de persoane.

Viktor Orban se va întâlni în cursul după-amiezii cu cancelarul german Olaf Scholz. Cei doi au asistat miercuri seară la Stuttgart la meciul de fotbal dintre echipele lor naționale la campionatul european.