Manfred Weber a fost reales preşedinte al Grupului PPE din Parlamentul European

Manfred Weber, europarlamentarul german de la Uniunea Creștin-Socială, a fost reales în funcția de președinte al Grupului PPE din Parlamentul European, obținând o majoritate zdrobitoare.

Este a patra sa realegere consecutivă în fruntea celui mai mare grup politic din Parlamentul European (PE), începând din anul 2014.

Grupul PPE și-a reînnoit întreaga echipă de conducere

În același timp, Grupul PPE și-a reînnoit întreaga echipă de conducere. Ea include zece vicepreședinți, toți aleși în aceeași zi. Printre aceștia se numără și un român: Siegfried Mureșan (PNL).

Siegfried Mureșan
Siegfried Mureșan (SURSA FOTO: Facebook, Siegfried Muresan)

Cei alți nouă vicepreședinți sunt:

  • François-Xavier Bellamy (Franța, Les Républicains);
  • Andrzej Halicki (Polonia, Platforma Obywatelska);
  • Jeroen Lenaers (Olanda, Christen Democratisch Appel);
  • Dolors Montserrat (Spania, Partido Popular);
  • Lidia Pereira (Portugalia, Partido Social Democrata);
  • Massimiliano Salini (Italia, Forza Italia);
  • Tomas Tobe (Suedia, Moderaterna);
  • Romana Tomc (Slovenia, Slovenska demokratska stranka);
  • Zeljana Zovko (Croația, Hrvatska demokratska zajednica).

Siegfried Mureșan a fost reales vicepreședinte al Grupului PPE din Parlamentul European

Siegfried Mureșan a fost reales vicepreședinte al Grupului PPE din Parlamentul European. Grupul PPE este cel care a câștigat alegerile europarlamentare, întărindu-și poziția de cel mai mare grup politic din Parlamentul European.

„Mulțumesc Partidului Național Liberal pentru susținerea candidaturii mele și mulțumesc tuturor colegilor europarlamentari pentru votul de astăzi. Am fost ales cu 151 din 170 de voturi valabil exprimate. Ca vicepreședinte, voi continua să apăr interesele României în conducerea Grupului PPE.

(…) În următorul mandat, împreună cu colegii europarlamentari din Partidul Național Liberal, voi apăra în continuare fondurile europene alocate României și interesele fermierilor români. În același timp, voi susține crearea unei majorități proeuropene în Parlamentul European, alături de celelalte familii politice proeuropene și sub conducerea noastră, a Grupului PPE, în calitate de câștigători ai alegerilor europene. Astfel, europarlamentarii extremiști, antieuropeni, precum AUR, vor fi izolați și nu vor putea influența deciziile europene.

De asemenea, voi susține Republica Moldova în procesul de aderare la Uniunea Europeană. Nu în ultimul rând, voi susține toate acele măsuri care duc la garantarea securității în interiorul Uniunii Europene”, a scris el, miercuri, oficialul român pe Facebook.