Ministerul Apărării a comunicat că submarinul Severodvinsk a lansat racheta în Marea Barents. Lansarea a avut loc noaptea potrivit unei filmări făcute publice de minister, iar ținta stabilită a fost lovită cu succes.

Rusia a mai testat racheta Zircon în luna iulie, de pe o navă de război

Vladimir Putin a anunțat o nouă gamă de arme hipersonice în 2018, spunând că acestea vor putea lovi aproape orice punct din lume și chiar evita modelul american de scut anti-rachetă.

Un avion rusesc neidentificat, interceptat aproape de frontiera României

Comandamentul Aerian al Alianţei Nord-Atlantice a transmis că avioane militare canadiene de la baza Mihail Kogălniceanu din România au interceptat un avion rusesc neidentificat care zbura deasupra Mării Negre, aproape de frontiera țării noastre.

Interceptarea avionului respectiv a avut loc pe 30 septembrie, după ce Centrul NATO de la Torrejon, Spania, a ordonat ca două avioane canadiene CF-188 Hornet să decoleze de la baza din Constanţa.

„Avioanele au interceptat un avion militar al Federaţiei Ruse care nu avea un plan de zbor, nu intrase în contact cu controlorii civili de trafic aerian şi avea transponderul dezactivat, ceea ce prezenta un potenţial risc pentru cursele aeriene civile. Avionul rus nu a intrat în spaţiul NATO. După identificare, piloţii canadieni s-au întors la baza de la Mihail Kogălniceanu”, a transmis NATO într-un comunicat citat de TVR Moldova.

Amintim că avioanele militare canadiene au interceptat și săptămâna trecută alte două avioane ruseşti SU-24 deasupra Mării Negre.

Mai multe avioane au fost interceptate

Avioane militare canadiene detaşate în România au interceptat anterior, alături de colegii din România, două aeronave militare din Rusia, deasupra Mării Negre, potrivit informațiilor transmise de Alianţa Nord-Atlantică.

„Detaşamentul canadian trimis în România de la începutul lunii septembrie a efectuat prima operaţiune de interceptare, în cadrul misiunii intense de poliţie aeriană. Avioane de tip CF-188 Hornet, alături de colegii din Forţele Aeriene Române au interceptat două avioane ruse de tip Suhoi Su-24 care zburau pe 23 septembrie deasupra Mării Negre, în apropierea spaţiului aerian al României”, a transmis Alianţa Nord-Atlantică.